Asbestinventarisatie & verwijdering

Strooming kan voor u een inventarisatie uitvoeren en asbest op een veilige, verantwoorde manier verwijderen. Wij werken hiervoor samen met gecertificeerde partners.

Asbest is een verzamelnaam voor zes in de natuur gevormde mineralen met een vezelstructuur. Het materiaal heeft lang bekend gestaan om een aantal goede eigenschappen: het is sterk, slijtvast, bestand tegen basen en hoge temperaturen. Bovendien was het goedkoop. Echter het gebruik ervan brengt ook gezondheidsrisico’s met zich mee. Volgens de wet bent u dan ook verplicht om voor een renovatie of verbouwing een asbestinventarisatie uit te laten voeren.
In Nederland zijn veel toegepaste soorten: wit (chrysotiel), blauw (crocidoliet) en bruin asbest (amosiet). Het verschil zit met name in de binding; hoe losser, hoe gevaarlijker.

Inventarisatie risico's

In verband met deze gezondheidsrisico's is inventarisatie vaak gewenst en bij sloop of renovatie zelfs verplicht. Strooming kan voor u in kaart brengen of er asbestdeeltjes in de lucht aanwezig zijn. Wij hebben hiervoor speciale apparatuur waarmee we monsters nemen en verschillende (lucht)metingen verrichten. U weet hierna direct of er asbest aanwezig is. Lees meer over asbestinventarisatie.

Verplichting tot inventarisatie

Gaat u slopen of renoveren? Asbestinventarisatie is verplicht! De luchtmetingen worden uitgevoerd volgens de ISO14966, NEN2990, NEN2991 en de NEN2939. Lees meer over asbestinventarisatie.

Asbest-vrij verklaring

Samen met gecertificeerde partners verzorgen wij asbestverwijdering op een verantwoorde, veilige en gezonde manier. Na verwijdering ontvangt u een asbest-vrij verklaring.

Bureau voor asbestinventarisatie en verwijderingasbest

Strooming kan voor u een asbestinventarisatie doen. Vraag hiervoor een offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie.

Waarom Strooming?

  • Snel reactie en snel op locatie
  • We werken volgens wettelijke normen
  • Vakkennis en ervaring sinds 1986
  • Samenwerkingen met gespecialiseerde partners

Neem contact op met Strooming of vraag meteen uw offerte aan.

Sam de Ligt - CEO Strooming

Door de veranderende klantvraag en nieuwe wet- en regelgeving hebben wij ons dienstverleningsportefeuille uitgebreid.