Wat is asbestwat is asbest

Strooming bekend van: Lucht-ionisator Lucht-ionisator

Iedereen weet dat asbest schadelijk is voor de gezondheid. Maar wat is asbest nou precies? Asbest is een verzamelnaam voor zes in de natuur gevormde mineralen met een vezelstructuur. De mate waarin deze vezels binden bepaalt hoe schadelijk het asbest is. Asbest heeft lang bekend gestaan om een aantal goede eigenschappen:

Eigenschappen van asbest

De reden dat asbest veel werd gebruikt had vooral te maken met de eigenschappen:

  • het is sterk
  • asbest is slijtvast
  • het bestand tegen basen en hoge temperaturen
  • asbest is goedkoop

Soorten asbest

In Nederland zijn veel toegepaste soorten asbest:

  • wit asbest (chrysotiel)
  • blauw asbest (crocidoliet)
  • bruin asbest (amosiet).

Asbest werd zonder of met een bindmiddel verwerkt tot een grote variatie aan producten. Door te combineren met een bindmiddel zoals cement, karton, lijm of gips was het asbest eenvoudig te verwerken tot allerlei producten. Vaak zijn in één product twee of drie verschillende soorten asbest aanwezig. In de loop der tijd vindt door diverse invloeden aantasting van het bindmiddel plaats. Soms vergaat het bindmiddel helemaal. Asbesthoudende materialen zijn in het verleden veel gebruikt, bijvoorbeeld in gebouwen en woningen. Later werd algemeen bekend dat asbest grote risico’s voor de gezondheid met zich mee kan brengen.

luchtonderzoek luchtonderzoek

Heeft u een asbest probleem?

Strooming kan u helpen uw asbest probleem op te lossen. Wij kunnen een luchtmeting asbest voor u doen of een volledige asbestinventarisatie voor u doen zodat u precies weet of er asbest in uw object aanwezig is. Ook kunnen wij in samenwerking met onze gecertificeerde partners zorgdragen voor de verwijdering van asbest.

Asbest inventarisatie

Wij werken volgens wettelijke normen en richtlijnen en brengen voor u in kaart of, en in welke mate zich asbest in het object bevindt. Vraag meteen uw vrijblijvende offerte aan voor asbest inventarisatie.

Asbest verwijdering

Het verwijderen van asbest is een nauwgezette, wettelijk strikt geregelde zaak. Wij werken samen met gecertificeerde partners om het asbest te verwijderen. U krijgt na de werkzaamheden een asbest vrij verklaring. Asbest laten verwijderen? Vraag meteen een vrijblijvende offerte aan.

Wilt u meer informatie over wat Strooming voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op via 010- 220 34 99.

Door de veranderende klantvraag en nieuwe wet- en regelgeving hebben wij ons dienstverleningsportefeuille uitgebreid.