Binnenmilieu Kinderopvang

Met een binnenmilieu bedoelen we alle omstandigheden in een ruimte waarin u woont of werkt Het is belangrijk om te weten hoe het gesteld is met uw binnenmilieu, want het kan effecten hebben op de gezondheid en de kwaliteit van wonen of werken.

Op een locatie als een kinderopvang is het binnenmilieu erg belangrijk! Kinderen en hun begeleiders zijn er vaak lange dagen en als het weer te slecht is om buiten te spelen, blijven ze de hele dag in dat binnenmilieu. Hoe zorgt u voor een goed binnenmilieu op de kinderopvang? Lees het in dit blog van Strooming.

Strooming bekend van: Lucht-ionisator Lucht-ionisator

Wat hoort er allemaal bij het binnenmilieu?

Binnenmilieu is een erg breed begrip, datzelfde geldt voor het milieu buiten. Onder binnenmilieu vallen onder meer de luchtkwaliteit, de behaaglijkheid in een ruimte, eventuele trillingen, het geluid, het licht. Alle zaken dus die belangrijk zijn voor veiligheid en de gezondheid. Een goed binnenmilieu maakt dat begeleiders en kinderen in een prettige en gezonde omgeving verblijven.

Binnenmilieu kinderopvang

Een slecht binnenmilieu is ongezond

Aan een slecht binnenmilieu kleven zeker gezondheids- en veiligheidsrisico’s. Met name bij een kinderopvang zijn dit zaken om te vermijden. In een ongezond binnenmilieu kunnen bepaalde gevaarlijke stoffen bijvoorbeeld niet weg, waardoor ze worden ingeademd. Of de fijnstofconcentratie kan te hoog zijn, of de luchtvochtigheid. Allemaal voorbeelden die gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid.

Oorzaken van een slecht binnenmilieu

 

Een slecht binnenmilieu betekent niet dat er binnen de kinderopvang slechte keuzes zijn gemaakt. Het is juist een goede keus om het binnenmilieu op uw kinderopvang eens goed te bekijken. Er zijn verschillende oorzaken van een slecht binnenmilieu. Denk bijvoorbeeld aan een slechte bouwconstructie, slechte verlichting, een omgeving met veel verkeer en dus fijnstof of te weinig ventilatie.

Tips voor verbetering

Tijd om te zorgen dat op uw opvang alles goed verloopt. Wilt u zelf al een verschil maken? Kijk dan bijvoorbeeld goed naar:

  • De verlichting
  • De ventilatie
  • Eventuele geluidsoverlast
  • Eventuele overlast van vieze geurtjes

Binnenmilieu onderzoek

Wilt u graag goed nagaan hoe het met het binnenmilieu op uw opvang is gesteld? Of zijn er wellicht al wat gezondheidsklachten van werknemers of kinderen? Dan is het zaak stappen te nemen.

Strooming kan u hierbij helpen door middel van een grondig onderzoek van het binnenmilieu. Wij hebben geavanceerde detectie- en meetinstrumenten waarmee we problemen snel achterhalen. Aan de hand van een onderzoek krijgt u zicht op de verbeterpunten bij uw kinderopvang. Strooming beantwoordt de volgende vragen:

  • Wat is de kwaliteit van het binnenmilieu?
  • Lopen medewerkers en kinderen gezondheidsrisico’s?
  • Worden ze blootgesteld aan stoffen?
  • Hoe kan het binnenmilieu worden verbeterd?
  • Zijn er specifieke acties nodig om aan de wet- en regelgeving te voldoen?

Wij doen dus niet alleen onderzoek, maar hebben ook een adviserende rol. Dus wilt u zeker weten dat uw kinderopvang een veilige en gezonde omgeving biedt? Kijk dan vooral ook goed naar alle aspecten van het binnenmilieu. Strooming helpt u graag met een binnenmilieu-onderzoek.

luchtonderzoek luchtonderzoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *