Chloorgeur verwijderen

Een schoon huis is prettig, maar een huis waarin nog een zware chloorlucht hangt, is dat niet. Chloor is nog altijd een populair schoonmaakmiddel, maar het heeft een prikkende geur. Ook als je buren schoonmaakdrift hebben gehad, kun je daar de gevolgen van ruiken. Erg onprettig. Gelukkig is een nare geur in huis goed aan te pakken! In dit blog hoopt Strooming u vast wat goede tips te geven.

Strooming bekend van: Lucht-ionisator Lucht-ionisator

Waar komt chloor zoal in voor

Chloor is een wat algemeen begrip. Vrijwel iedereen zal het associëren met zwembaden en schoonmaken. Wist u dat chloor ook een onderdeel uitmaakt van (keuken)zout? Het zorgt mede voor een goede vochtbalans in het lichaam. Een belangrijk product dus, waar we op heel veel manieren gebruik van maken.

Maar een sterke chloorlucht in huis, willen we liever niet. Dit stankoverlast kan ontstaan als chloor gebruikt is als schoonmaakmiddel of als de afvoer bijvoorbeeld niet goed functioneert, waardoor de geur niet verdwijnt.

Chloorgeur verwijderen

De gevaren van chloor

Chloor is geen onschuldig product, het gebruik ervan is ook erg schadelijk voor het milieu. Mensen kunnen van chloordampen erg ziek worden. Dat varieert van hoofdpijnklachten of geïrriteerde ogen en slijmvliezen tot echt onwel worden. Het is dus erg belangrijk om een sterke chloorgeur direct aan te pakken.

Een chloorgeur die niet vanzelf wegtrekt na bijvoorbeeld het gebruik van schoonmaakmiddelen, wijst op een probleem dat aangepakt moet worden.

 

Chloorlucht uit de deur

Heeft u last van een chloorlucht in huis? Probeer dan eerst de oorzaak te achterhalen. Zijn er schoonmaakmiddelen omgevallen? Lopen alle putjes goed door? Heeft u zelf fanatiek schoongemaakt, of de buren wellicht?

Als u de bron gevonden heeft, komt u wellicht van de overlast af door goed te ventileren. Werkt dat niet, dan is het zaak om dit grondiger aan te pakken.

Geuronderzoek

Bij stankoverlast kan Strooming een geuronderzoek uitvoeren. Een belangrijke stap bij een chloorgeur, omdat het onderzoek onder meer uitwijst of de stank inderdaad een gevaar voor de gezondheid is. Verder wordt de bron achterhaald en bepalen we hoe de overlast opgelost kan worden.

Na het geuronderzoek verwijderen we elke soort stank zo snel mogelijk.

 

Strooming bij chloorgeur

Het kan zijn dat de chloorgeur aanwezig blijft. De geur is dan bijvoorbeeld al in de gordijnen en vloerbedekking getrokken en simpel ventileren biedt geen uitkomst.

Dan raden wij een ozonbehandeling aan. Dit is een grondige aanpak, het duurt ook enkele uren voordat u de behandelde ruimte weer in kunt, maar de chloorlucht is gegarandeerd weg, Eventueel is ook een particulier onderzoek binnenmilieu mogelijk. Daarmee krijgt u een compleet beeld van de gezondheid van uw woning.

Als u ons belt of mailt en laat weten wat het probleem is, kunnen we eenvoudig aangeven welk onderzoek het beste bij uw situatie past.

luchtonderzoek luchtonderzoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *