Nicotine-geur verwijderen

Bent u gestopt met roken of heeft u nooit gerookt, maar zit u toch met een vervelende nicotine-geur in huis? Bijvoorbeeld doordat uw buren flink roken en alles bij u naar binnen komt? Een nicotine-geur verwijderen is lastig, maar dankzij Strooming goed te doen. In dit blog leest u alles over het verwijderen van de nicotine-geur.

Strooming bekend van: Lucht-ionisator Lucht-ionisator

Waardoor ontstaat nicotine-geur?

Een nicotine-geur ontstaat uiteraard door roken. U hoeft niet zelf te roken om een nicotine-geur in uw huis of auto te hebben. U kunt enorm last hebben van een nicotine-geur doordat anderen roken. De lucht verspreidt zich eenvoudig door een open raam of via ventilatieschachten. Meeroken anderen is enorm vervelend en natuurlijk schadelijk voor uw gezondheid. Soms kan het ook zo zijn dat u denkt dat u een nicotine-geur ruikt, maar dat het eigenlijk iets anders is en dus ergens anders vandaan komt.

Nicotine-geur verwijderen

Is nicotine-geur schadelijk?

Dat sigarettenrook schadelijk is, weten we allemaal. Het bestaat uit een groot aantal giftige stoffen, zoals nicotine, teer, koolmonoxide en nog ruim 70(!) andere kankerverwekkende stoffen en chemicaliën. Maar ook de nicotine-geur an sich is schadelijk voor u. Het inademen van de nicotine-geur die in een ruimte is achtergebleven, noemen we ‘derdehandsroken’. Sommige van de chemische bestanddelen in de derdehandsrook zijn zelfs de meest kankerverwekkende stoffen die er bestaan. De nicotine-geur kan ons DNA aantasten en het zorgt voor de volgende gezondheidsrisico’s:

  • Vergrote kans op hart- en vaatziekten: 25 tot 30% meer kans om een hartaanval te krijgen en de kans op een beroerte stijgt met 20 tot 30%.
  • De kans op het krijgen van longkanker stijgt met 20 tot 30%.
  • Longziekten liggen op de loer.

Kunt u nicotine-geur zelf verwijderen?

Als u bovenstaande gevaren leest en dit combineert met het feit dat nicotine-geur gewoon enorm vies is, kunnen we ons voorstellen dat u de nicotine-geur liever kwijt dan rijk bent. Helaas moeten we u vertellen dat dit zo simpel nog niet is. Om de nicotine-geur te verwijderen, moet u in ieder geval onderstaande dingen doen:

  • Ventileren en tochten: om de geur uit huis te krijgen, moet u herhaaldelijk luchten. En met ‘herhaaldelijk’ bedoelen we eigenlijk ‘heel vaak’.
  • Alles van stof wassen: álles wat van stof is in uw woning, heeft de nicotine-geur opgenomen. Van uw gordijnen tot uw stoffen bank, van uw tapijt tot uw kussenovertrekken. Rookgeur blijft hier enorm lang in huis hangen. Zelfs één keer wassen is vaak niet voldoende. En wat dacht u van uw tapijt?
  • Meubels reinigen: nicotine-geur is meedogenloos en trekt ook in uw meubels. Uw meubels moeten grondig gereinigd worden. U kunt uw bankhoes wel in de wasmachine stoppen, maar hoe krijgt u dan de rest van de bank schoon? U kunt proberen uw bank schoon te maken met baking soda, door het een nacht in te laten trekken en het er in de ochtend af te halen met de stofzuiger. Alle andere meubels en accessoires moet u afnemen met sop.
  • Muren en plafonds schrobben: uw muren en plafonds hebben de geur ook opgenomen en u zult deze dus ook moeten reinigen. Let op dat u de verf niet aantast en begin dus ergens op een makkelijk te verbergen plek om dit te testen. Het reinigen doet u het best met water met ammoniak en een beetje afwasmiddel.

Het kan zelfs nodig zijn om uw muren en plafonds opnieuw te schilderen. Meubels kunt u ook opnieuw behandelen met een speciale grondverf om de nicotine-geur te verwijderen. Controleer tevens de luchtfilters van het luchtverwarmingssysteem, want die zullen flink aangetast zijn en stinken. U begrijpt: het verwijderen van de nicotine-geur is een flinke klus.

Luchtonderzoek

Weet u niet waar de nicotine-geur vandaan komt? Lukt het u niet de oorzaak te achterhalen? Dan kunt u een luchtonderzoek overwegen. Met een luchtonderzoek ontdekken we feilloos wat de geur is die de overlast veroorzaakt, waar de geur vandaan komt en wat u kunt doen om de geur te verwijderen.

Blijvend af van de nicotine-geur? De ozonbehandeling helpt!


Laat de vervelende geur in uw woning in rook opgaan met de ozonbehandeling. Als u al van alles geprobeerd heeft om de nicotine-geur te verwijderen of als u er gewoon zeker van wilt zijn dat de nare geur verdwijnt én niet binnen de kortste keren weer terug is, dan is het tijd voor Strooming en de ozonbehandeling. De ozonbehandeling is een oplossing die de nicotine-geur volledig afbreekt en een steriliserende werking heeft. De geuren worden op moleculair niveau vernietigd en wordt omgezet naar normale en bovenal reukloze zuurstof. Het doet dus niet alleen de nicotine-geur de das om, maar ook schimmels, virussen, bacteriën en alle andere eventuele veroorzakers van geuroverlast worden met de grond gelijk gemaakt. Tijd voor leven zonder vieze nicotine-geur; tijd voor een gezonde lucht! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan om die vervelende nicotine-geur voor eens en voor altijd te verwijderen.

luchtonderzoek luchtonderzoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *