Rotte visgeur in huis

Een vieze lucht kan voor iedereen net wat anders ruiken. Naar chloor, ammoniak of juist een muffe geur bijvoorbeeld. Maar een andere veelgehoorde omschrijving bij stankoverlast is de geur van rotte vis. Erg vervelend als zo’n lucht in huis hangt en het moeilijk is om ervan af te komen. Strooming geeft u graag wat tips.

Strooming bekend van: Lucht-ionisator Lucht-ionisator

Zonder vis toch de vieze geur

Het heeft weinig zin om echt te zoeken naar een rottende vis als u last heeft van zo’n geur in huis. De stank kan namelijk allerlei oorzaken hebben. Jammer genoeg, want dat maakt de aanpak ook ingewikkelder. De natte vacht van een huisdier kan naar ruiken, er kan een vieze geur uit de magnetron of vaatwasser komen en er is zelfs een ziekte waardoor mensen zelf gaan ruiken naar rotte vis. Een rotte visgeur in huis duidt dus in ieder geval niet per se echt op rottende vis.

Een rotte visgeur in huis

Vieze luchtjes vaak ongezond

Een vieze lucht in huis is meer dan vervelend. Het tast uw woonplezier aan. Het is niet prettig thuiskomen als het huis onaangenaam ruikt. En op den duur kunnen er andere klachten ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn of slaapklachten.

Stank in huis kan ook een sociale barrière zijn, het is niet prettig om mensen uit te nodigen in een stinkende omgeving.

 

Hoe ruim ik de rotte vislucht?

Kortom; een vieze lucht is iets om vanaf te willen. De stank geeft aan dat er een probleem in huis is. Natuurlijk zijn er, bij overlast door vieze geuren, allerlei dingen die u zelf kunt proberen. Goed ventileren, een goede schoonmaak, reinigen van de vaatwasser, goed doorspoelen van de leidingen, uitsoppen van de prullenbakken, dat soort zaken. Daarbij is het wel van belang dat u de bron van de stank gevonden heeft.

Er zijn ook natuurlijke middelen om geurtjes te neutraliseren, zoals azijn bijvoorbeeld.

Onderzoek naar de bron

Heeft u de bron niet kunnen achterhalen en blijft de geur in huis hangen? Dan is het tijd voor andere stappen. Om de geur aan te pakken en ook in te schatten of het een gevaar voor de gezondheid is, moet de bron gevonden worden.

Dat kan door middel van een geuronderzoek. Strooming achterhaalt met zo’n onderzoek ook wat de geurcomponenten zijn en hoe de overlast opgelost kan worden.

Met de resultaten van het onderzoek kunnen we de stank zo snel mogelijk verwijderen.

 

Strooming voor een grondige aanpak

Het kan ook zijn dat de geur inmiddels al zo in uw huis is getrokken, dat de lucht in bepaalde ruimtes gesteriliseerd moet worden. In dat geval biedt Strooming een ozonbehandeling. Ozon breekt geurtjes af en steriliseert, het is een natuurlijke luchtzuiveraar. U kunt de behandelde ruimte een paar uur niet betreden, maar de stank is gegarandeerd weg. Na de behandeling heeft u eindelijk weer een fris huis.

Ruikt u een rotte visgeur in huis? Blijf er niet mee zitten, maar pak het probleem aan. Strooming geeft u graag vrijblijvend een persoonlijk advies.

luchtonderzoek luchtonderzoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *