Strooming.nl https://www.strooming.nl Fri, 18 Jan 2019 15:22:01 -0700 nl hourly 1 Overlast kippen woonwijken https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/overlast-kippen-woonwijken/ https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/overlast-kippen-woonwijken/#respond Fri, 09 Nov 2018 16:13:58 +0000 https://www.strooming.nl/?p=7973 Overlast kippen woonwijken   Kippen lijken onschuldig, maar kunnen voor behoorlijk wat overlast in woonwijken zorgen. Zo kunnen kippen behoorlijk wat lawaai maken en daarnaast zorgen ze ook voor stankoverlast. Wilt u meer weten over overlast kippen woonwijken kunt doen? Lees dan snel verder.   Regels overlast kippen woonwijken   Kippen kunnen voor behoorlijk wat [...]

Het bericht Overlast kippen woonwijken verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
Overlast kippen woonwijken

 

Kippen lijken onschuldig, maar kunnen voor behoorlijk wat overlast in woonwijken zorgen. Zo kunnen kippen behoorlijk wat lawaai maken en daarnaast zorgen ze ook voor stankoverlast. Wilt u meer weten over overlast kippen woonwijken kunt doen? Lees dan snel verder.

 

Strooming bekend van: Strooming bekend van RTL7 Strooming bekend van NOS

Regels overlast kippen woonwijken

 

Kippen kunnen voor behoorlijk wat overlast zorgen. Gelukkig zijn er regels overlast kippen woonwijken opgesteld. Deze regels beperken de overlast. Wist u bijvoorbeeld al dat een hobbymatige pluimveehouder verplicht is om het geluid zodanig te beperken, zo er geen geluidsoverlast ontstaat? Mocht u vaak geluidsoverlast van kippen ervaren, dan kunt u vorderen dat de kippenbezitter hier maatregelen tegen treft. Een afgesloten kippenhok kan bijvoorbeeld al veel overlast voorkomen.

 

Overlast kippen woonwijken

 

Overlast kippen woonwijken door stank

 

Kippen stinken nou eenmaal. Ze verspreiden behoorlijk namelijk behoorlijk wat fijnstof. Wist u al dat mensen die regelmatig last hebben van stankoverlast meer gezondheidsklachten hebben? Zo hebben ze bijvoorbeeld vaker last van buikpijn, duizeligheid en verkoudheid. Ook komen klachten als chronische stress, zoals slapeloosheid, angst en depressie voor bij mensen die leven in stankoverlast. Genoeg redenen om snel wat aan die over kippen woonwijken te doen!

Geluidsmeting en luchtonderzoek bij overlast kippen woonwijken

 

Bent u de overlast van de kippen zat en bent u ten einde raad? Strooming kan u helpen met een geluidsmeting of met een luchtonderzoek. Zo kunt u makkelijker naar een oplossing werken. Uiteraard helpen wij u ook de overlast van de kippen snel aan te pakken. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Het bericht Overlast kippen woonwijken verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/overlast-kippen-woonwijken/feed/ 0
Trillingen in huis door verkeer   https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/trillingen-in-huis-door-verkeer/ https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/trillingen-in-huis-door-verkeer/#respond Fri, 09 Nov 2018 16:13:52 +0000 https://www.strooming.nl/?p=7979 Trillingen in huis door verkeer     Heeft u last van trillingen in huis door verkeer? Dit kan. Geluidsoverlast kunt u namelijk niet alleen horen, maar ook voelen. Oordopjes zijn bij dit geluid dus ook geen redmiddel. Maar trillingen in huis door verkeer zijn niet alleen vervelend voor uzelf, het kan ook nog eens uw [...]

Het bericht Trillingen in huis door verkeer   verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
Trillingen in huis door verkeer  

 

Heeft u last van trillingen in huis door verkeer? Dit kan. Geluidsoverlast kunt u namelijk niet alleen horen, maar ook voelen. Oordopjes zijn bij dit geluid dus ook geen redmiddel. Maar trillingen in huis door verkeer zijn niet alleen vervelend voor uzelf, het kan ook nog eens uw woning beschadigingen. Meer weten over trillingen in huis door verkeer? Lees dan snel verder.

 

Strooming bekend van: Strooming bekend van RTL7 Strooming bekend van NOS

Het gevaar van trillingen in huis door verkeer

 

Het is nou eenmaal een feit dat trillingen kunnen ontstaan door zwaar verkeer. Heeft u regelmatig last van trillingen in huis door verkeer? Dan moet u oppassen. Trillingen hebben namelijk zowel effect op funderingen op staal als op houten paalfunderingen. Wanneer een huis letterlijk op ‘zijn grondvesten’ staat te trillen, kan dit de zakking van een stalen fundering bespoedigen. Bij een houtenpaalfundering in matige of slechte conditie kunnen trillingen de kwaliteit van zowel de palen als het casco van de woning verder beschadigen.

 

Trillingen in huis door verkeer

 

Gezondheidseffecten trillingen in huis door verkeer

 

Trillingen in huis door verkeer is niet alleen schadelijk voor uw woning, maar ook voor uw gezondheid. Hierdoor loopt u in beide gevallen gevaar. Wanneer u regelmatig last heeft van trillingen in huis door verkeer kunt u last krijgen van onderstaande gezondheidsklachten:

 • Slaapproblemen en dus vermoeidheidsklachten
 • Stress
 • Verstoring van sociaal gedrag
 • Hart- en vaatziekten door verhoging van de bloeddruk

Genoeg redenen om snel wat aan de trillingen in huis door verkeer te doen toch? Strooming kan u helpen. Hoe? Door middel van een trillingsmeting. Zo krijgt u inzicht in de ernst van de situatie en tevens krijgt u advies over mogelijke oplossingen.

Strooming bij trillingen in huis door verkeer

 

Trillingen in huis kunnen hinderlijk en/of schadelijk zijn. Het is zaak dat u er voor zorgt dat u gezondheid geen gevaar loopt. Een trillingsmeting kan uitkomst bieden. Zo krijgt u inzicht in de ernst van het probleem. Tevens geven wij u advies over hoe u het probleem op kunt lossen. Zo voorkomt u dat uw gezondheidsrisico’s loopt en dat er schade aan uw woning ontstaat.

 

Het bericht Trillingen in huis door verkeer   verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/trillingen-in-huis-door-verkeer/feed/ 0
Slechte ventilatie scholen https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/slechte-ventilatie-scholen/ https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/slechte-ventilatie-scholen/#respond Fri, 09 Nov 2018 16:13:27 +0000 https://www.strooming.nl/?p=7970 Slechte ventilatie scholen Helaas is er veel sprake van slechte ventilatie op scholen. Hierdoor kampen veel leerlingen en leerkrachten met gezondheidsklachten. Denk bijvoorbeeld aan klachten zoals hoofdpijn en misselijkheid. Meer weten over de gevolgen van slechte ventilatie op scholen? En wilt u weten wat u hieraan kunt doen? Lees dan snel verder.   De ernst [...]

Het bericht Slechte ventilatie scholen verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
Slechte ventilatie scholen


Helaas is er veel sprake van slechte ventilatie op scholen. Hierdoor kampen veel leerlingen en leerkrachten met gezondheidsklachten. Denk bijvoorbeeld aan klachten zoals hoofdpijn en misselijkheid. Meer weten over de gevolgen van slechte ventilatie op scholen? En wilt u weten wat u hieraan kunt doen? Lees dan snel verder.

 

Strooming bekend van: Strooming bekend van RTL7 Strooming bekend van NOS

De ernst van slechte ventilatie scholen

 

De noodzaak van goed ventileren wordt vaak onderschat. Slechte ventilatie in scholen komt helaas vaak voor. Dit is niet alleen slecht voor de leerlingen en leerkrachten, maar ook voor het schoolgebouw zelf. Zo krijgt het gebouw bijvoorbeeld te maken met hardnekkige vochtproblemen en schimmels op de muren en plafonds. Hierdoor kan de structuur van het gebouw beschadigd raken. Ook hebben de schimmels weer effect op de gezondheid van de mens.

 

Slechte ventilatie scholen

 

Risico op CO-vergiftiging door slechte ventilatie

 

Wist u al dat de slechte ventilatie de kans op CO-vergiftiging verhoogd? Dit is al helemaal slecht voor de gezondheid. Meestal is een gebrekkige ventilatie samen met een verouderde of slecht onderhouden verwarmingsinstallatie de boosdoener. Een goed werkend ventilatiesysteem voorkomt al een heleboel klachten, en verminderd de kans op een CO-vergiftiging

Slechte ventilatie scholen heeft invloed op leerprestaties

 

Goede ventilatie is belangrijk voor onze gezondheid en welzijn. Slechte ventilatie leidt nou eenmaal tot hoofdpijn, vermoeidheid en sufheid. En dit heeft weer invloed op de leerprestaties van de leerlingen. Want vermoeidheid en sufheid bevorderd nou eenmaal niet het concentratievermogen. Slechte ventilatie in scholen resulteert in:

 • Schoolzieke kinderen
 • Ziekteverzuim leraren en leidsters
 • Slechtere leerprestaties
 • Lagere productiviteit leraren

Een raam openzetten is niet voldoende

 

Voorkom dat kinderen en leerkrachten ziek wordt door slechte ventilatie scholen. Hoe? Door 24 uur per dag het schoolgebouw te ventileren. Goede ventilatie gaat verder dan alleen een raampje openzetten.. Slechte ventilatie op de werkplek kan leiden tot mindere leerprestaties en een hoger ziekteverzuim. Zorg daarom voor een goed mechanisch ventilatiesysteem in scholen.

Strooming helpt bij slechte ventilatie scholen

 

Wilt u weten hoe het gesteld is met de ventilatie op uw school? Schakel dan Strooming in. Wij kunnen u helpen met verschillende onderzoeken. Bijvoorbeeld een luchtonderzoek of geuronderzoek. Naar aanleiding van de resultaten komen wij met oplossingen voor natuurlijke ventilatie en meer. U kunt contact met ons opnemen voor meer informatie of direct een offerte aanvragen. Beiden zijn geheel gratis en vrijblijvend.

 

Het bericht Slechte ventilatie scholen verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/slechte-ventilatie-scholen/feed/ 0
Storende geluiden https://www.strooming.nl/geluidsmeting/blog/storende-geluiden/ https://www.strooming.nl/geluidsmeting/blog/storende-geluiden/#respond Fri, 09 Nov 2018 16:13:18 +0000 https://www.strooming.nl/?p=7967 Storende geluiden   Ervaart u storende geluiden in huis? Denk hierbij aan contactgeluiden, muziek van uw buren, een blaffende hond, een constante piep in huis of een constante bromtoon in huis. Het maakt niet uit om wat voor geluid het gaat, als u vaak wordt blootgesteld aan storende geluiden kan dit nadelig zijn voor uw [...]

Het bericht Storende geluiden verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
Storende geluiden

 

Ervaart u storende geluiden in huis? Denk hierbij aan contactgeluiden, muziek van uw buren, een blaffende hond, een constante piep in huis of een constante bromtoon in huis. Het maakt niet uit om wat voor geluid het gaat, als u vaak wordt blootgesteld aan storende geluiden kan dit nadelig zijn voor uw gezondheid. In dit blog leest u de gevolgen van langdurige blootstelling aan storende geluiden en wat u hier aan kunt doen.

 

Strooming bekend van: Strooming bekend van RTL7 Strooming bekend van NOS

Boosdoeners storende geluiden

 

Storende geluiden kunnen overal vandaan komen en zijn dan ook vaak lastig te achterhalen. Veel voorkomende storende geluiden worden veroorzaakt door apparatuur. U ervaart dan vaak een hele irritante bromtoon in huis. Andere storende geluiden zijn bijvoorbeeld een constante piep, een kraaiende haan of een harde muziek. Uiteraard zijn er een aantal boosdoeners die storende geluiden produceren. Hieronder vindt u er een paar:

 1. Adapters
 2. Cv-ketels
 3. (Oude) bedrading
 4. Witgoed
 5. Afzuiging
 6. Trillingen
 7. Televisie
 8. Stekkerdozen
 9. Gas- en waterleidingen
 10. Radiatoren

 

Storende geluiden

 

Storende geluiden opsporen

 

Heeft u last van storende geluiden in huis? Probeer dan opzoek te gaan naar de oorzaak van het storende geluid. In welke ruimte is het storende geluid het ergst? Komt het geluid van buiten? Zit het achter de muur of komt het storende geluid van een apparaat? Zodra u de bron van de storende geluiden weet op te sporen kunt u maatregelen treffen om de geluidsoverlast te verminderen.

Storende geluiden opsporen met een geluidsmeting


Heeft u overlast door storende geluiden in huis? En wilt u de oorzaak van deze storende geluiden opsporen en aanpakken? Strooming kan voor u een geluidsmeting uitvoeren als het zelf niet lukt om de oorzaak te achterhalen. De meting achterhaalt waar het probleem zit en hoe u dit oplost. Neem vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Het bericht Storende geluiden verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
https://www.strooming.nl/geluidsmeting/blog/storende-geluiden/feed/ 0
Trillingen door zwaar verkeer https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/trillingen-door-zwaar-verkeer/ https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/trillingen-door-zwaar-verkeer/#respond Fri, 09 Nov 2018 16:12:56 +0000 https://www.strooming.nl/?p=7964 Trillingen door zwaar verkeer   Heeft u last van trillingen door zwaar verkeer? Het komt inmiddels vaak voor. Zeker mensen die dicht bij een drukke weg wonen hebben vaak last van trillingen door zwaar verkeer. Maar is het gevaarlijk? En wat kunt u er tegen doen? U leest het in dit blogartikel.   Het gevaar [...]

Het bericht Trillingen door zwaar verkeer verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
Trillingen door zwaar verkeer

 

Heeft u last van trillingen door zwaar verkeer? Het komt inmiddels vaak voor. Zeker mensen die dicht bij een drukke weg wonen hebben vaak last van trillingen door zwaar verkeer. Maar is het gevaarlijk? En wat kunt u er tegen doen? U leest het in dit blogartikel.

 

Strooming bekend van: Strooming bekend van RTL7 Strooming bekend van NOS

Het gevaar van trillingen door zwaar verkeer

 

Verkeer is een van de grootste oorzaken van geluidsoverlast. Geluidsoverlast door verkeer hoor je namelijk niet alleen, maar voel je ook. En dat kan behoorlijk gevaarlijk zijn. Want naast dat trillingen door zwaar verkeer behoorlijk effect heeft op uw gezondheid, tast het ook nog uw woning aan. Trillingen hebben namelijk zowel effect op funderingen op staal als op houten paalfunderingen. Wanneer een huis letterlijk op ‘zijn grondvesten’ staat te trillen, kan dit de zakking van een stalen fundering bespoedigen. Bij een houtenpaalfundering in matige of slechte conditie kunnen trillingen de kwaliteit van zowel de palen als het casco van de woning verder beschadigen. Hierdoor kan uw woning zelfs onbewoonbaar worden.

 

Trillingen door zwaar verkeer

 

Gezondheidseffecten trillingen door zwaar verkeer

 

Trillingen door zwaar verkeer hebben ook effect op uw gezondheid. Hoezo? Doordat u last kunt krijgen van verschillende gezondheidsklachten. Hierbij moet u denken aan klachten als:

 • Slaapproblemen en dus vermoeidheidsklachten
 • Stress
 • Verstoring van sociaal gedrag
 • Hart- en vaatziekten door verhoging van de bloeddruk

Heeft u last van trillingen door zwaar verkeer en herkent u bovenstaande gezondheidsklachten? Neem dan snel contact op met Strooming. Wij kunnen door middel van een trillingsmeting en een geluidsonderzoek meten of uw gezondheid gevaar loopt.

Strooming bij trillingen door zwaar verkeer

 

Trillingen door zwaar verkeer zijn in alle opzichten vervelend. Het beïnvloedt namelijk ook nog eens uw woonplezier. Daarnaast is het verstandig dat u er sowieso voor zorgt dat uw gezondheid geen gevaar loopt. Een trillingsmeting kan in het geval van trillingen door zwaar verkeer de uitkomst bieden. Wij geven u door middel van een trillingsmeting inzicht in de ernst van het probleem. Tevens geven wij u advies over hoe u het probleem op kunt lossen. Zo voorkomt u dat uw gezondheidsrisico’s loopt en dat er schade aan uw woning ontstaat.

 

Het bericht Trillingen door zwaar verkeer verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/trillingen-door-zwaar-verkeer/feed/ 0
Muziek overlast regels https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/muziek-overlast-regels/ https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/muziek-overlast-regels/#respond Fri, 09 Nov 2018 16:12:29 +0000 https://www.strooming.nl/?p=7961 Muziek overlast regels   Wat zijn de muziek overlast regels eigenlijk? U vraagt het zich vast af als u vaak last heeft van de harde muziek van uw buren. Muziek vrolijkt vaak op, maar in dat geval kan muziek voor grote ergernis zorgen. Meer weten over de muziek overlast regels? Lees dan verder.   De [...]

Het bericht Muziek overlast regels verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
Muziek overlast regels

 

Wat zijn de muziek overlast regels eigenlijk? U vraagt het zich vast af als u vaak last heeft van de harde muziek van uw buren. Muziek vrolijkt vaak op, maar in dat geval kan muziek voor grote ergernis zorgen. Meer weten over de muziek overlast regels? Lees dan verder.

 

Strooming bekend van: Strooming bekend van RTL7 Strooming bekend van NOS

De gevolgen van muziek overlast

 

Muziek overlast kan zeker gevolgen hebben op uw gezondheid. Zeker wanneer u regelmatig muziek overlast ervaart. Aan wat voor gezondheidsklachten u dan moet denken? Denk bijvoorbeeld aan klachten als:

 • Hoofdpijn
 • Stress
 • Gehoorschade
 • Vermoeidheidsklachten
 • Concentratieverlies

Wist u al dat muziek vanaf 80 decibel schadelijk kan zijn? En als u bedenkt dat een gemiddeld concert al 110 decibel is, is het dus verstandig om uzelf niet te lang bloot te stellen aan harde muziek. Om bovenstaande gezondheidsklachten te beperken zijn er gelukkig regels opgesteld voor muziek overlast. Want naast de gezondheidsklachten, kan muziek overlast ook nog eens behoorlijk uw woongenot bederven.

 

Muziek overlast regels

 

Dit zijn de muziek overlast regels

 

Volgens de wet moeten bedrijven industrieterreinen zich aan regels houden. In de Wet Geluidhinder staat aangegeven hoeveel lawaai er op een industrieterrein gemaakt mag worden. Ook zijn er voor particulieren woningen regels opgesteld over de geluidsgrenzen op bepaalde tijdstippen:

 • overdag (07.00 – 18.00) 50 dB(A) 70 dB(A)
 • ’s avonds (18.00 – 23.00) 45 dB(A) 65 dB(A)
 • ’s nachts (23.00 – 07.00) 40 dB(A) 60 dB(A)

Ervaart u vaak overlast door muziek en denkt u dat het geluidsniveau wordt overschreden. Laat dan een geluidsmeting uitvoeren door Strooming.

Dit kunt u het beste doen bij muziekoverlast

 

Komt de muziekoverlast van een van uw buurtbewoners? Spreek diegene daar dan op aan en probeer afspraken te maken. Woont u dicht bij een uitgaansgelegenheid of een festivalterrein? Dan dient de organisatie zich aan bepaalde wettelijke normen te houden. Strooming kan middels een geluidsmeting controleren of deze organisatie zich aan de regels houdt.

Geluidsmeting door Strooming

 

Ervaart u regelmatig overlast door muziek en wilt alles weten over muziek overlast regels? Schakel dan Strooming in. Door middel van een geluidsmeting meten wij het geluidsniveau, waardoor u precies weet of de wettelijke geluidsgrenzen overschreden worden. Ook geven wij u advies over mogelijke oplossingen. Meer informatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

Het bericht Muziek overlast regels verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/muziek-overlast-regels/feed/ 0
Bromtoon uit meterkast https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/bromtoon-uit-meterkast/ https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/bromtoon-uit-meterkast/#respond Fri, 09 Nov 2018 16:12:16 +0000 https://www.strooming.nl/?p=7955 Bromtoon uit meterkast   Komt er constant een vervelende bromtoon uit uw meterkast? En bent u radeloos geworden? Een bromtoon wordt als zeer hinderlijk ervaren. Het is een doordringend geluid, die u helemaal gek maakt. Tijd voor actie dus. In dit blog artikel leest u hoe van deze vervelende bromtoon uit meterkast afkomt.   Oorzaak [...]

Het bericht Bromtoon uit meterkast verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
Bromtoon uit meterkast

 

Komt er constant een vervelende bromtoon uit uw meterkast? En bent u radeloos geworden? Een bromtoon wordt als zeer hinderlijk ervaren. Het is een doordringend geluid, die u helemaal gek maakt. Tijd voor actie dus. In dit blog artikel leest u hoe van deze vervelende bromtoon uit meterkast afkomt.

 

Strooming bekend van: Strooming bekend van RTL7 Strooming bekend van NOS

Oorzaak hinderlijke bromtoon uit meterkast

 

In een meterkast bevinden zich alle aansluiten van uw huis. Het kan daarom zo zijn dat uw meterkast laagfrequente geluiden zoals een bromtoon veroorzaakt. De meterkast in uw huis is zorgt voor alle elektriciteit en stroom in uw huis. Een bromtoon wordt veroorzaakt door apparatuur of installaties zoals verwarmingspompen, liftmotoren, compressoren, koelinstallaties etc. Heeft u een analoge kWh-meter (elektriciteitsmeter) met een draaischijf? Dan is de kans groot dat deze een brommend geluid maakt. Ook wanneer de schijf amper met snelheid ronddraait.

 

Bromtoon uit meterkast

 

Gevolgen bromtoon meterkast

 

Een bromtoon hoort u niet alleen, maar voelt u ook. Zelfs van dove mensen is bekend dat zij bromtonen waar kunnen nemen. Langdurige blootstelling aan bromtonen kan leiden tot gezondheidsklachten als maag- en darmproblemen, stress, hartritme klachten en hoofdpijnen. Daarnaast treden slaapstoornissen en oververmoeidheid op hetgeen uiteindelijk kan leiden tot ziekte en sociale en maatschappelijke uitval. Ervaart u een hinderlijke bromtoon uit meterkast? Dan is het dus tijd voor actie.

Bromtoon uit meterkast? Strooming helpt met een geluidsmeting

 

Ervaart u overlast door een bromtoon uit meterkast? Strooming kan voor u een geluidsmeting uitvoeren. Strooming maakt gebruik van speciale apparatuur voor verschillende soorten geluidshinder. Op die manier kan geluid goed gemeten worden. Aan de hand van deze metingen worden conclusies getrokken betreffende de waardes van het geluid. Wij adviseren u over mogelijke oplossingen. Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

 

Het bericht Bromtoon uit meterkast verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/bromtoon-uit-meterkast/feed/ 0
Rare lucht in huis https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/rare-lucht-in-huis/ https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/rare-lucht-in-huis/#respond Fri, 09 Nov 2018 16:12:07 +0000 https://www.strooming.nl/?p=7953 Rare lucht in huis   Heeft u last van een rare lucht in huis? Bijvoorbeeld een muffe geur, een rotte eierengeur of een zurige geur in huis? Een vieze lucht in huis duidt bijna altijd op een probleem. Het is dus belangrijk dat u snel achterhaald waar die rare lucht in huis vandaag komt en [...]

Het bericht Rare lucht in huis verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
Rare lucht in huis

 

Heeft u last van een rare lucht in huis? Bijvoorbeeld een muffe geur, een rotte eierengeur of een zurige geur in huis? Een vieze lucht in huis duidt bijna altijd op een probleem. Het is dus belangrijk dat u snel achterhaald waar die rare lucht in huis vandaag komt en of het gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.

 

Strooming bekend van: Strooming bekend van RTL7 Strooming bekend van NOS

Waar kan de rare lucht in huis vandaan komen?

 

De rare lucht in huis kan verschillende oorzaken hebben. Maar een ding is zeker: het heeft sowieso iets te maken met uw binnenmilieu. U kunt bijvoorbeeld last hebben van schimmels of huisstofmijten, deze veroorzaken een muffe lucht in uw huis. Kunt u de rare lucht in huis meer omschrijven als een zurige geur? Dan de hygiëne in uw binnenmilieu waarschijnlijk niet op orde.  Omschrijft u de rare lucht in huis meer als een rotte eierengeur? Dan moet u oppassen. Deze geur kan namelijk levensgevaarlijk zijn, aangezien deze geur veroorzaakt wordt door een te hoge concentratie aan het giftige stof waterstofsulfide.

 

Rare lucht in huis

 

Dit kunt u zelf doen tegen een rare lucht in huis

 

Heeft u last van een rare lucht in huis? Er zijn een aantal zaken die u zelf kunt doen om uw huis weer fris te laten ruiken. Zo helpt het om 24 uur per dag te ventileren. Vaak is een raampje openzetten hierbij niet genoeg. Een goed ventilatiesysteem zorgt ervoor dat uw huis continue geventileerd wordt, waardoor vochtproblemen vermeden worden. Ook helpt het om uw huis regelmatig schoon te maken en uw vuilnis op tijd buiten te zetten.

Schakel Strooming in bij een rare lucht in huis

 

Heeft u last van een rare lucht in huis en helpen bovenstaande tips niet? Dan is het tijd voor actie. Het kan namelijk zo zijn dat uw binnenmilieu verontreinigd is waardoor uw gezondheid gevaar loopt. Daarnaast is het wonen in een vieze lucht natuurlijk ook geen pretje. Strooming kan u gelukkig helpen om van de rare lucht in huis af te komen. Met een geuronderzoek onderzoeken wij waar de rare lucht in huis vandaan komt. Vervolgens vertellen wij u of de rare lucht in huis een risico vormt voor uw gezondheid. Ook kunnen wij u van de rare lucht in huis afhelpen. Hoe? Door middel van een ozonbehandeling. Meer informatie hierover? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

Het bericht Rare lucht in huis verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/rare-lucht-in-huis/feed/ 0
Akoestisch onderzoek stemgeluid https://www.strooming.nl/geluidsmeting/blog/akoestisch-onderzoek-stemgeluid/ https://www.strooming.nl/geluidsmeting/blog/akoestisch-onderzoek-stemgeluid/#respond Fri, 09 Nov 2018 16:12:00 +0000 https://www.strooming.nl/?p=7950 Akoestisch onderzoek stemgeluid   Heeft u vaak last van stemgeluid van bijvoorbeeld uw buren? Dat kan behoorlijk vervelend zijn. Zeker wanneer u gezellig in uw tuin zit en het stemgeluid van een van uw buren overal bovenuit komt. Maar wat kunt u er tegen doen? Een akoestisch onderzoek stemgeluid is dan een goede optie. Meer [...]

Het bericht Akoestisch onderzoek stemgeluid verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
Akoestisch onderzoek stemgeluid

 

Heeft u vaak last van stemgeluid van bijvoorbeeld uw buren? Dat kan behoorlijk vervelend zijn. Zeker wanneer u gezellig in uw tuin zit en het stemgeluid van een van uw buren overal bovenuit komt. Maar wat kunt u er tegen doen? Een akoestisch onderzoek stemgeluid is dan een goede optie. Meer weten over dit onderzoek? Lees dan snel verder.

 

Strooming bekend van: Strooming bekend van RTL7 Strooming bekend van NOS

Blablabla

 

Blablabla, en dat getetter de hele dag door. U heeft de persoon in kwestie waarschijnlijk al meerdere malen op zijn of haar hoge stemgebruik aangesproken, maar niks lijkt te helpen. Wat nu? Een akoestisch onderzoek stemgeluid kan helpen. Zo weet u of het stemgeluid daadwerkelijk valt onder geluidsoverlast. Is dat zo? Dan kunt u naar aanleiding van het akoestisch onderzoek stemgeluid dit aantonen bij de gemeente.

 

Akoestisch onderzoek stemgeluid

 

Akoestisch onderzoek stemgeluid horeca

 

Het kan uiteraard ook zijn dat u dicht bij een terras woont, waardoor u regelmatig overlast van stemgeluid ervaart. Om overlast van stemgeluid door terrassen te beperken zijn er daarom een aantal regels opgesteld. Zo moeten terrassen maar een beperkt aantal zitgelegenheden aanbieden. Dit beperkt het maximale aantal mensen dat zich op het terras kan bevinden. Daarnaast moeten horecabedrijven beperkte openingstijden hebben. Dus een terras mag vaak niet open zijn tot midden in de nacht. Ook moet de grens van het terras vastgelegd worden, door pinnen of afscherming. Ervaart u vaak overlast van stemgeluiden op een terras? Dan kunt u een akoestisch onderzoek stemgeluid laten uitvoeren. Zo krijgt u inzicht in de ernst van de overlast. Ook geven wij u advies over hoe u het probleem het beste op kunt lossen.

Akoestisch onderzoek stemgeluid door Strooming

 

Wilt u weten of de geluidsoverlast door stemgeluiden die u ervaart de landelijke normen overschrijdt? Dat kan door middel van geluidsmetingen en een akoestisch rapport. Ook als wettelijke normen niet worden overschreden, is het goed om een beter beeld te hebben van de mate van overlast. Op die manier kan er gericht naar een oplossing worden gezocht. Kan er bijvoorbeeld nog meer geluid buiten de deur worden gehouden? Wilt u meer informatie over akoestisch onderzoek stemgeluid? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

Het bericht Akoestisch onderzoek stemgeluid verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
https://www.strooming.nl/geluidsmeting/blog/akoestisch-onderzoek-stemgeluid/feed/ 0
Trillingen van geluid https://www.strooming.nl/geluidsmeting/blog/trillingen-van-geluid/ https://www.strooming.nl/geluidsmeting/blog/trillingen-van-geluid/#respond Fri, 09 Nov 2018 16:11:30 +0000 https://www.strooming.nl/?p=7947 Trillingen van geluid   Trillingen van geluid? Ja, het kan. Met name lage frequent geluid wordt niet alleen gehoord, maar ook gevoeld. Hoe? In de vorm van trillingen. Oordoppen in doen heeft helaas dus ook geen zin meer. Maar wat zijn de risico’s van trillingen van geluid? En hoe kunt u de overlast van trillingen [...]

Het bericht Trillingen van geluid verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
Trillingen van geluid

 

Trillingen van geluid? Ja, het kan. Met name lage frequent geluid wordt niet alleen gehoord, maar ook gevoeld. Hoe? In de vorm van trillingen. Oordoppen in doen heeft helaas dus ook geen zin meer. Maar wat zijn de risico’s van trillingen van geluid? En hoe kunt u de overlast van trillingen van geluid beperken? U leest het in dit blog artikel.

 

Strooming bekend van: Strooming bekend van RTL7 Strooming bekend van NOS

Zo ontstaan trillingen van geluid

 

Trillingen van geluid wordt vaak veroorzaakt door zware machines. Denk aan machines die gebruikt worden bij bouw- en sloopwerkzaamheden. Ook worden trillingen van geluid vaak veroorzaakt door wegverkeer. Wie dicht bij een drukke weg, spoorlijn of luchthaven woont kan behoorlijk last hebben van trillingen van geluid in huis. De geluiden hoor je namelijk niet alleen heel hard, maar voel je ook.

 

Trillingen van geluid

 

De risico’s van trillingen van geluid

 

Trillingen van geluid kunnen schade veroorzaken aan gebouwen en infrastructuur, maar ook aan computers en kunst. En bij mensen kan hinder door trillingen voor ernstige gezondheidsklachten zorgen. Strooming is gespecialiseerd in geluid- en trillingsmetingen. Wij kunnen u helpen om schade door overlast van trillingen van geluid te voorkomen.

Gezondheidsrisico’s trillingen van geluid

 

Geluidsoverlast is jammer genoeg niet alleen hinderlijk als het gaat om ons woon- en werkplezier, het kan ook negatieve gevolgen voor de gezondheid hebben. Geluidsoverlast, en dus ook trillingen van geluid, zijn namelijk per definitie ongezond. De klachten gaan veel verder dan het aantasten van het woongenot. Het veroorzaakt hoofdpijn, slaapproblemen en stressklachten. Ook is bewezen dat trillingen van geluid een negatieve invloed heeft op leer- en werkprestaties.

Strooming bij trillingen van geluid 

 

Trillingen van geluid kunnen hinderlijk en/of schadelijk zijn. Het is zaak dat u er voor zorgt dat uw gezondheid op geen enkele manier gevaar loopt. Een trillingsmeting kan uitkomst bieden. Zo krijgt u inzicht in de ernst van het probleem. Tevens geven wij u advies over hoe u het probleem op kunt lossen. Zo voorkomt u dat uw gezondheidsrisico’s loopt en dat er schade aan uw woning ontstaat door trillingen van geluid.

 

Het bericht Trillingen van geluid verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
https://www.strooming.nl/geluidsmeting/blog/trillingen-van-geluid/feed/ 0