Strooming.nl https://www.strooming.nl Fri, 22 Mar 2019 15:25:20 -0700 nl hourly 1 Ik ben zeer tevreden met jullie aanpak https://www.strooming.nl/referenties-particulier/blog/ik-ben-zeer-tevreden-met-jullie-aanpak/ https://www.strooming.nl/referenties-particulier/blog/ik-ben-zeer-tevreden-met-jullie-aanpak/#respond Fri, 22 Mar 2019 15:25:20 +0000 https://www.strooming.nl/?p=8095 Ik ben zeer tevreden met jullie aanpak Dank Shane voor de zeer gedetailleerde rapportage. De uitkomsten van het particulier binnenmilieu onderzoek stellen mij en mijn echtgenote gerust. Wij gaan ons best doen het lage percentage aan luchtvochtigheid in onze woning te verhogen ook al is dat moeilijk in een woning voorzien van een WTW-installatie.   [...]

Het bericht Ik ben zeer tevreden met jullie aanpak verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
Ik ben zeer tevreden met jullie aanpak

Dank Shane voor de zeer gedetailleerde rapportage. De uitkomsten van het particulier binnenmilieu onderzoek stellen mij en mijn echtgenote gerust.

Wij gaan ons best doen het lage percentage aan luchtvochtigheid in onze woning te verhogen ook al is dat moeilijk in een woning voorzien van een WTW-installatie.

 

Ik ben zeer tevreden met jullie aanpak, de heldere afspraken en speciaal het nakomen van die gemaakte afspraken.

 

Nogmaals dank en hartelijke groet,

 

Toon

 

Het bericht Ik ben zeer tevreden met jullie aanpak verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
https://www.strooming.nl/referenties-particulier/blog/ik-ben-zeer-tevreden-met-jullie-aanpak/feed/ 0
Ik was diep onder de indruk! https://www.strooming.nl/referenties-particulier/blog/ik-was-diep-onder-de-indruk/ https://www.strooming.nl/referenties-particulier/blog/ik-was-diep-onder-de-indruk/#respond Wed, 20 Mar 2019 16:44:20 +0000 https://www.strooming.nl/?p=8092 Ik was diep onder de indruk! Ik had last van bepaalde gezondheidsproblemen in mijn huis, niet daarbuiten. De firma Strooming benaderd die mijn woning op zeer gedegen en professionele wijze heeft onderzocht. Ik was diep onder de indruk. Loes  

Het bericht Ik was diep onder de indruk! verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
Ik was diep onder de indruk!

Ik had last van bepaalde gezondheidsproblemen in mijn huis, niet daarbuiten. De firma Strooming benaderd die mijn woning op zeer gedegen en professionele wijze heeft onderzocht. Ik was diep onder de indruk. Loes

 

Het bericht Ik was diep onder de indruk! verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
https://www.strooming.nl/referenties-particulier/blog/ik-was-diep-onder-de-indruk/feed/ 0
Kattenpisgeur verwijderen: tips & tricks https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/kattenpisgeur-verwijderen/ https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/kattenpisgeur-verwijderen/#comments Tue, 26 Feb 2019 09:00:00 +0000 https://strooming.nl/blog/blog/kattenpisgeur-verwijderen/ Kattenpisgeur verwijderen: tips & tricks   Dier en mens gaan vaak goed samen, maar soms zorgt uw kat voor nare geurtjes en bevuilde plekken in huis. Heeft u katten in huis of had de vorige bewoner katten in huis? Dan kan het zijn dat u last heeft van een vervelende, penetrante kattenpisgeur. En daar wilt [...]

Het bericht Kattenpisgeur verwijderen: tips & tricks verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
Kattenpisgeur verwijderen: tips & tricks

 

Dier en mens gaan vaak goed samen, maar soms zorgt uw kat voor nare geurtjes en bevuilde plekken in huis. Heeft u katten in huis of had de vorige bewoner katten in huis? Dan kan het zijn dat u last heeft van een vervelende, penetrante kattenpisgeur. En daar wilt u natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Helaas is de geur van kattenurine vrij lastig te verwijderen, vooral uit poreuze materialen als beton, hout of tapijt. Helaas blijven katten vaak op dezelfde plek plassen of sproeien, waardoor het probleem terugkeert. En wie heeft er geen hekel aan de geur. Gelukkig zijn er oplossingen! Lees hoe u de geur van kattenpis voor eens en altijd verwijdert.

 

Strooming bekend van: Strooming bekend van RTL7 Strooming bekend van NOS

 

Waarom plast mijn kat in huis?

 

Als u katten heeft, kan het weleens gebeuren dat die in huis plassen. Het vervelende is dat de eerste keer meestal niet de laatste keer is. De kat of poes zal vanaf dat moment vaker in huis plassen. Dit komt doordat de geur van urine de kat aanspoort om het vaker te doen. U krijgt daardoor te maken met sproei- of plasplekken die zorgen voor een hele vieze, indringende stank. Als u dit probleem wilt aanpakken, is de eerste vraag die u moet stellen: waarom gaat mijn kat niet op de kattenbak? Katten zijn meestal “schone” dieren, dus waarschijnlijk is er iets aan de hand. Bijvoorbeeld:

 • De kattenbak stinkt en de geur hiervan is in het hele huis te ruiken.
 • U heeft nieuw/ander kattengrit gekocht dat het dier onprettig vindt.
 • De kat is niet zindelijk en plast niet op de kattenbak, maar door het hele huis.
 • Een niet-gecastreerde kater plast of sproeit in huis om zijn territorium af te bakenen.
 • De gezondheid van uw kat maakt dat hij overal in huis plast. Denk aan: nierfalen, blaasontsteking of stress.

Het schoonmaken en verwijderen van kattenpis heeft niet zoveel zin als u de oorzaak van het probleem niet kent.  Probeer die dus als eerste te achterhalen. Ventileer het huis, verschoon de kattenbak en bezoek de dierenarts als andere oplossingen niet helpen.

 

Kattenpisgeur verwijderen

 

Ga naar de dierenarts voor mogelijke blaasproblemen

 

Het kan zo zijn dat u uw kat al jaren heeft en dat het dier ‘ineens’ in huis begint te plassen. Ga in dat laatste geval zeker met uw huisdier naar de dierenarts om te bekijken of er lichamelijk iets mis is. Laat altijd uitzoeken of uw kat ziek is. Feline Lower Urinary Tract Disease (FLUTD) komt bijvoorbeeld veel bij katten voor. Het is een aandoening die de lagere urinewegen aantast. Een van de symptomen is dan het urineren op ongewenste plaatsen. Ook als uw kat stress heeft, kan dit ervoor zorgen dat hij her en der in huis gaat urineren.

Stress bij de kat

 

Zijn er dingen die uw kat van streek maken of stress opleveren? Probeer dit dan op te lossen. Soms kunnen dit de raarste dingen zijn. Bijvoorbeeld als u meubels in huis verplaatst en de kat zijn vertrouwde plekjes niet meer herkent. Een nieuwe inwoner, zoals een ander huisdier, kan de kat ook van streek maken. Een indringer in het territorium! Misschien wordt u boos op de plassende of sproeiende kat, wat de kat stress oplevert. Zo ontstaat een vicieuze cirkel.

Het verschil tussen sproeien en plassen

 

Anders dan veel mensen denken, zijn sproeien en plassen niet dezelfde problemen. Vaak wordt gedacht dat alleen katers sproeien, maar poezen doen dat ook.

 

Sproeien: Niet-gecastreerde katten sproeien om hun geur af te zetten en zo een partner-poes te vinden. Ook het afbakenen van het territorium kan een rol spelen. Castratie kan dan de oplossing zijn. Het probleem is ingewikkelder bij reeds gecastreerde katten, dan is het vaak een stressgerelateerd probleem. Bij sproeien staan de dieren rechtop, staart omhoog en de urine wordt – recht naar achteren – ergens tegenaan gespoten. Let op: bij sproeien heeft uw dier heel vaak last van stress of pijn!

 

Plassen: Katten plassen hurkend. Vaak zijn er problemen met de kattenbak of is er een medische oorzaak. Het is dus eigenlijk altijd een goed idee om naar de dierenarts te gaan. Bijvoorbeeld om een blaasontsteking of blaasgruis op te sporen of uit te sluiten.

Zorgen dat de kat of poes niet in huis plast

 

Voor de meeste mensen is er haast geen vervelender geur dan de indringende geur van kattenpis. Niet gek ook, want het is een sterke, indringende en hardnekkige stank. Dat is al vervelend, maar het oplossen en schoonmaken is ook nog eens erg lastig. Voorkomen is dus echt beter. Hier een aantal tips om uw kat wél op de kattenbak te krijgen:

 1. Maak uw kat zindelijk. Straf kat of poes niet als die op verkeerde plekken plast. Til hem meteen op en zet hem snel op de kattenbak als hij ergens anders in huis zijn behoefte doet. Blijf dit herhalen en beloon hem als hij het goed doet. Op die manier ontstaat een positief verband (positive reinforcement) tussen plassen en de kattenbak.
 2. Kijk ook eens kritisch naar de kattenbak. Katten zijn van nature schone beesten. Is de bak vies, dan zoeken ze een ander plekje om te plassen. Probeer de kattenbak eens wat vaker te verschonen om te kijken of dit helpt.
 3. Zet de kattenbak op een rustige plek in huis, niet te dicht bij de voerbak. De kat zal hem dan sneller gebruiken.
 4. Kies een kattenbak met voldoende ruimte voor de kat om te draaien en te graven. Wissel ook eens van kattengrit, misschien heeft het dier daar problemen mee.
 5. Laat uw kat steriliseren of castreren. Katten die geholpen zijn, zullen hun territorium niet willen afzetten met hun geur van urine.

Is kattenpisgeur schadelijk?

 

Een plasje is zo gepleegd, maar de vervelende geur van kattenurine blijft helaas lang hangen. Helaas… dat is niet alleen vies, maar ook schadelijk voor de gezondheid. Dit komt omdat er ammoniak vrijkomt bij de afbraak van de urine, wat weer voor irritatie aan uw luchtwegen en ogen kan zorgen. Komt uw huid in aanraking met kattenpis, dan kan dit zorgen voor huidirritatie. Uw woning knapt er ook niet van op. Kattenurine kan lelijke en stinkende plekken achterlaten op meubels en vloeren. Daarnaast is kattenpis geur verwijderen makkelijker op een houten vloer dan bijvoorbeeld bij tapijt. Het ergste is nog: als de geur van kattenpis blijft hangen, doet uw kat er rustig nóg een plasje overheen.

Kattenpisgeur verwijderen met azijn

 

U kunt de geur van kattenpis op verschillende manieren verwijderen. Volg onderstaand stappenplan om kattenpisgeur effectief te verwijderen met azijn:

 1. Dep de urine op met schone papieren doekjes (of stukken keukenrol of een oude handdoek). Zorg ervoor dat zoveel mogelijk urine wordt opgenomen met de doekjes totdat er geen urine meer opgenomen kan worden. Hierdoor wordt het schoonmaken uiteindelijk makkelijker.
 2. Maak een oplossing van azijn met water. Breng de azijnoplossing aan op en rondom de vlek.
 3. Boen de azijnoplossing goed in de vlek. Neem hiervoor een borstel en boen flink tot de hele vlek voldoende verzadigd is. Door de bevuilde plek even te laten weken en nogmaals te schrobben kunt u de geur verwijderen.
 4. Droog de plek vervolgens grondig. Gebruik hiervoor opnieuw papieren doekjes om zoveel mogelijk van het azijnmengsel op te deppen. Laat de plek goed drogen en buiten bereik van uw kat totdat de urine geur verwijderd is.

Azijn vermindert de stank van kattenpis of laat die zelfs volledig verdwijnen. Dit neemt ook de verleiding weg voor uw huisdier om steeds op dezelfde plek te urineren.

Kattenpisgeur verwijderen met Biotex of soda

 

Er zijn experts die menen dat azijn niet de juiste manier is om de kattenlucht te verwijderen. Azijn neutraliseert, maar heeft in eerste instantie een nogal indringende geur. Dit zou de kat meer stress opleveren, wat het probleem kan verergeren. Biotex en een zuiveringszout zoals soda zijn dan een goed alternatief. Het breekt de geur af, waardoor de poes of kat de urine niet meer ruikt. Dit neemt de verleiding weg om op dezelfde plek te blijven plassen. Met Biotex of soda kunt u dezelfde manier van schoonmaken aanhouden als met azijn, zoals we hierboven hebben beschreven.

Andere middelen om urinegeur te verwijderen

 

Heeft het schoonmaken met azijn of Biotex niet geholpen? Hier zijn nog wat andere middelen die u eens kunt proberen om de stank van kattenurine te verwijderen:

 • HG tegen urinegeur
 • Ecodor urinegeurverwijderaar
 • Waterstofperoxide
 • Afwasmiddel

Let op: gebruik géén bleek of chloor, dit zet uw kat of poes juist aan tot meer plassen. Vrijwel alle websites van dierenartsen en experts op het gebied van kattengedrag geven dit aan.

Kattenpisgeur verwijderen uit hout, beton of tapijt

 

Kattenurine is sowieso al een lastige substantie om te verwijderen, maar zeker als het in beton, hout of tapijt zit.

 • Zoek eerst de plaats waar de kat geplast heeft.
 • Kunt u de locatie niet vinden? Dan kunt u gebruikmaken van een UV-lamp of blacklight. Doe de gewone lampen uit en houd de UV-lamp 30 centimeter van de vloer of de muren. De vlek kunt u vervolgens herkennen aan een gelige, groene of blauwe kleur.
 • Dep eventuele achtergebleven urine op met keukenpapier.
 • Meng vervolgens in bakje of kopje drie delen azijn en een deel water. Giet dit over de plaats van de urine en het gebied eromheen.
 • Bij hout kunt u te werk gaan met een mild sopje waarin u een schepje Biotex oplost. De enzymen in Biotex gaan de kristallen te lijf die de vieze geur veroorzaken. Houd het gebied gedurende 24 uur warm en nat. Chemische reacties gaan sneller bij hogere temperaturen.
 • Laat vervolgens de plek drogen. Strooi zuiveringszout op de plek als deze nog een beetje vochtig is. Laat goed intrekken en zuig het zout daarna met een kruimeldief of stofzuiger op. Doe dit uiteraard pas als al het vocht is geabsorbeerd.

Helaas is succes niet gegarandeerd met deze middeltjes, zeker als u pas laat ontdekt dat uw kat op een “lastige plek” zoals hout, beton, tapijt of een matras heeft geplast. Misschien zelfs al veel vaker dan één keer. Maar probeer het zeker, voordat u over moet tot drastischere maatregelen zoals vervangen van het tapijt of uw bed.

Hoe u voorkomt dat de kat weer in huis plast

 

Hier nog een aantal tips om te zorgen dat de kat niet opnieuw in huis plast nadat u alles heeft schoongemaakt.

 • Haal dagelijks plas en ontlasting uit de kattenbak weg. Hierdoor wordt de geur aanzienlijk verminderd.
 • Probeer een andere kattenbakvulling. Zorg voor vulling van een hoge kwaliteit die vocht en geurtjes goed absorbeert.
 • Maak de kattenbak regelmatig (liefst wekelijks) grondig schoon. Dus niet alleen leegscheppen, maar helemaal leggen, schrobben en weer vullen met schone materialen.
 • Gebruik een kattenbak met kap. Dit houdt de luchtjes meer gevangen in de kattenbak. Hierdoor verspreidt de geur zich minder door de ruimte heen. Notitie: er zijn ook katten die liever op een open bak hun behoefte doen en een kattenbak met een deksel weigeren!
 • Ga altijd met uw kat naar de dierenarts als u denkt dat er sprake van een gezondheidsprobleem is. Laat eventueel uw kater castreren en maak hem (als dit nog niet het geval is) zindelijk.

Last van kattenpisgeur, maar heeft u geen kat?

 

Heeft u nooit een kat in huis gehad, maar ruikt u toch kattenpisgeur? Dan kan er iets anders aan de hand zijn. Óf de vorige bewoner had een kat, of er is sprake van een andere geur. Als u of de vorige bewoner nooit een kat in huis heeft gehad, is het niet waarschijnlijk dat de stankoverlast wordt veroorzaakt door kattenurine. Een geuronderzoek biedt dan uitkomst. Het geuronderzoek wijst uit wélke geur er precies in de lucht hangt en waar de bron te vinden is. Op die manier kunt u de kattenpislucht verwijderen, met behulp van het passend advies dat wij u geven. Ook kunnen wij u direct uitsluitsel geven of de urine geur schadelijk is voor uw gezondheid.

Kattenpisgeur verwijderen met hulp van Strooming

 

Heeft u werkelijk alles geprobeerd om uw huis schoon en fris te krijgen, maar blijft de geur van kattenpis hangen? Blijft de poes in huis plassen? Heeft u het idee dat u nooit helemaal van die akelige geur afkomt? Misschien komen mensen zelfs niet meer graag bij u over de vloer vanwege de penetrante lucht? Schakel dan Strooming in voor professionele hulp. Wij hebben jarenlange ervaring met het de geur van kattenpis verwijderen uit alle soorten vloeren, meubels en meer!

Effectieve oplossingen bij stank door kattenurine door Strooming

 

Strooming kan met een geuronderzoek snel de oorzaak van stankoverlast achterhalen en lost het probleem voor u op. We kunnen ook helpen als u al precies weet waar de stank vandaan komt, maar het niet weg krijgt. Bijvoorbeeld met een professionele ozonbehandeling (we hebben daarvoor een speciale ozongenerator) kunnen we nare luchtjes blijvend vernietigen en omzetten naar geurloze zuurstof.

 

Met een ozonbehandeling kunnen we de kattenpislucht verwijderen, voor eens en altijd. Het apparaat doodt ook schimmels, virussen en bacteriën. Daarbij is ozon ook goed in te zetten bij poreuze materialen als beton, hout of tapijt, zonder die aan te tasten. Zo zorgen we ervoor de binnenlucht in uw woning wordt gesteriliseerd en u weer gezond en zonder stankoverlast woont.

Contact opnemen & weer snel een fris huis

 

Zo spoedig mogelijk de geur van kattenurine verwijderen? Kies voor de professionele hulp van Strooming! Door de kattenpis geur te verwijderen, en andere nare geurtjes, heeft u snel weer een heerlijk ruikend huis.

Wilt u misschien nog meer weten over een ozonbehandeling om de geur van kattenurine te verwijderen, of heeft u een specifieke vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Wilt u zo snel mogelijk de geur van kattenpis verwijderen uit tapijt, hout of meubels? Vraag dan direct gratis een offerte aan!

 

Het bericht Kattenpisgeur verwijderen: tips & tricks verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/kattenpisgeur-verwijderen/feed/ 2
Overlast kippen woonwijken https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/overlast-kippen-woonwijken/ https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/overlast-kippen-woonwijken/#respond Fri, 09 Nov 2018 16:13:58 +0000 https://www.strooming.nl/?p=7973 Overlast kippen woonwijken   Kippen lijken onschuldig, maar kunnen voor behoorlijk wat overlast in woonwijken zorgen. Zo kunnen kippen behoorlijk wat lawaai maken en daarnaast zorgen ze ook voor stankoverlast. Wilt u meer weten over overlast kippen woonwijken kunt doen? Lees dan snel verder.   Regels overlast kippen woonwijken   Kippen kunnen voor behoorlijk wat [...]

Het bericht Overlast kippen woonwijken verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
Overlast kippen woonwijken

 

Kippen lijken onschuldig, maar kunnen voor behoorlijk wat overlast in woonwijken zorgen. Zo kunnen kippen behoorlijk wat lawaai maken en daarnaast zorgen ze ook voor stankoverlast. Wilt u meer weten over overlast kippen woonwijken kunt doen? Lees dan snel verder.

 

Strooming bekend van: Strooming bekend van RTL7 Strooming bekend van NOS

Regels overlast kippen woonwijken

 

Kippen kunnen voor behoorlijk wat overlast zorgen. Gelukkig zijn er regels overlast kippen woonwijken opgesteld. Deze regels beperken de overlast. Wist u bijvoorbeeld al dat een hobbymatige pluimveehouder verplicht is om het geluid zodanig te beperken, zo er geen geluidsoverlast ontstaat? Mocht u vaak geluidsoverlast van kippen ervaren, dan kunt u vorderen dat de kippenbezitter hier maatregelen tegen treft. Een afgesloten kippenhok kan bijvoorbeeld al veel overlast voorkomen.

 

Overlast kippen woonwijken

 

Overlast kippen woonwijken door stank

 

Kippen stinken nou eenmaal. Ze verspreiden behoorlijk namelijk behoorlijk wat fijnstof. Wist u al dat mensen die regelmatig last hebben van stankoverlast meer gezondheidsklachten hebben? Zo hebben ze bijvoorbeeld vaker last van buikpijn, duizeligheid en verkoudheid. Ook komen klachten als chronische stress, zoals slapeloosheid, angst en depressie voor bij mensen die leven in stankoverlast. Genoeg redenen om snel wat aan die over kippen woonwijken te doen!

Geluidsmeting en luchtonderzoek bij overlast kippen woonwijken

 

Bent u de overlast van de kippen zat en bent u ten einde raad? Strooming kan u helpen met een geluidsmeting of met een luchtonderzoek. Zo kunt u makkelijker naar een oplossing werken. Uiteraard helpen wij u ook de overlast van de kippen snel aan te pakken. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Het bericht Overlast kippen woonwijken verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/overlast-kippen-woonwijken/feed/ 0
Trillingen in huis door verkeer   https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/trillingen-in-huis-door-verkeer/ https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/trillingen-in-huis-door-verkeer/#respond Fri, 09 Nov 2018 16:13:52 +0000 https://www.strooming.nl/?p=7979 Trillingen in huis door verkeer     Heeft u last van trillingen in huis door verkeer? Dit kan. Geluidsoverlast kunt u namelijk niet alleen horen, maar ook voelen. Oordopjes zijn bij dit geluid dus ook geen redmiddel. Maar trillingen in huis door verkeer zijn niet alleen vervelend voor uzelf, het kan ook nog eens uw [...]

Het bericht Trillingen in huis door verkeer   verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
Trillingen in huis door verkeer  

 

Heeft u last van trillingen in huis door verkeer? Dit kan. Geluidsoverlast kunt u namelijk niet alleen horen, maar ook voelen. Oordopjes zijn bij dit geluid dus ook geen redmiddel. Maar trillingen in huis door verkeer zijn niet alleen vervelend voor uzelf, het kan ook nog eens uw woning beschadigingen. Meer weten over trillingen in huis door verkeer? Lees dan snel verder.

 

Strooming bekend van: Strooming bekend van RTL7 Strooming bekend van NOS

Het gevaar van trillingen in huis door verkeer

 

Het is nou eenmaal een feit dat trillingen kunnen ontstaan door zwaar verkeer. Heeft u regelmatig last van trillingen in huis door verkeer? Dan moet u oppassen. Trillingen hebben namelijk zowel effect op funderingen op staal als op houten paalfunderingen. Wanneer een huis letterlijk op ‘zijn grondvesten’ staat te trillen, kan dit de zakking van een stalen fundering bespoedigen. Bij een houtenpaalfundering in matige of slechte conditie kunnen trillingen de kwaliteit van zowel de palen als het casco van de woning verder beschadigen.

 

Trillingen in huis door verkeer

 

Gezondheidseffecten trillingen in huis door verkeer

 

Trillingen in huis door verkeer is niet alleen schadelijk voor uw woning, maar ook voor uw gezondheid. Hierdoor loopt u in beide gevallen gevaar. Wanneer u regelmatig last heeft van trillingen in huis door verkeer kunt u last krijgen van onderstaande gezondheidsklachten:

 • Slaapproblemen en dus vermoeidheidsklachten
 • Stress
 • Verstoring van sociaal gedrag
 • Hart- en vaatziekten door verhoging van de bloeddruk

Genoeg redenen om snel wat aan de trillingen in huis door verkeer te doen toch? Strooming kan u helpen. Hoe? Door middel van een trillingsmeting. Zo krijgt u inzicht in de ernst van de situatie en tevens krijgt u advies over mogelijke oplossingen.

Strooming bij trillingen in huis door verkeer

 

Trillingen in huis kunnen hinderlijk en/of schadelijk zijn. Het is zaak dat u er voor zorgt dat u gezondheid geen gevaar loopt. Een trillingsmeting kan uitkomst bieden. Zo krijgt u inzicht in de ernst van het probleem. Tevens geven wij u advies over hoe u het probleem op kunt lossen. Zo voorkomt u dat uw gezondheidsrisico’s loopt en dat er schade aan uw woning ontstaat.

 

Het bericht Trillingen in huis door verkeer   verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/trillingen-in-huis-door-verkeer/feed/ 0
Slechte ventilatie scholen https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/slechte-ventilatie-scholen/ https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/slechte-ventilatie-scholen/#respond Fri, 09 Nov 2018 16:13:27 +0000 https://www.strooming.nl/?p=7970 Slechte ventilatie scholen Helaas is er veel sprake van slechte ventilatie op scholen. Hierdoor kampen veel leerlingen en leerkrachten met gezondheidsklachten. Denk bijvoorbeeld aan klachten zoals hoofdpijn en misselijkheid. Meer weten over de gevolgen van slechte ventilatie op scholen? En wilt u weten wat u hieraan kunt doen? Lees dan snel verder.   De ernst [...]

Het bericht Slechte ventilatie scholen verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
Slechte ventilatie scholen


Helaas is er veel sprake van slechte ventilatie op scholen. Hierdoor kampen veel leerlingen en leerkrachten met gezondheidsklachten. Denk bijvoorbeeld aan klachten zoals hoofdpijn en misselijkheid. Meer weten over de gevolgen van slechte ventilatie op scholen? En wilt u weten wat u hieraan kunt doen? Lees dan snel verder.

 

Strooming bekend van: Strooming bekend van RTL7 Strooming bekend van NOS

De ernst van slechte ventilatie scholen

 

De noodzaak van goed ventileren wordt vaak onderschat. Slechte ventilatie in scholen komt helaas vaak voor. Dit is niet alleen slecht voor de leerlingen en leerkrachten, maar ook voor het schoolgebouw zelf. Zo krijgt het gebouw bijvoorbeeld te maken met hardnekkige vochtproblemen en schimmels op de muren en plafonds. Hierdoor kan de structuur van het gebouw beschadigd raken. Ook hebben de schimmels weer effect op de gezondheid van de mens.

 

Slechte ventilatie scholen

 

Risico op CO-vergiftiging door slechte ventilatie

 

Wist u al dat de slechte ventilatie de kans op CO-vergiftiging verhoogd? Dit is al helemaal slecht voor de gezondheid. Meestal is een gebrekkige ventilatie samen met een verouderde of slecht onderhouden verwarmingsinstallatie de boosdoener. Een goed werkend ventilatiesysteem voorkomt al een heleboel klachten, en verminderd de kans op een CO-vergiftiging

Slechte ventilatie scholen heeft invloed op leerprestaties

 

Goede ventilatie is belangrijk voor onze gezondheid en welzijn. Slechte ventilatie leidt nou eenmaal tot hoofdpijn, vermoeidheid en sufheid. En dit heeft weer invloed op de leerprestaties van de leerlingen. Want vermoeidheid en sufheid bevorderd nou eenmaal niet het concentratievermogen. Slechte ventilatie in scholen resulteert in:

 • Schoolzieke kinderen
 • Ziekteverzuim leraren en leidsters
 • Slechtere leerprestaties
 • Lagere productiviteit leraren

Een raam openzetten is niet voldoende

 

Voorkom dat kinderen en leerkrachten ziek wordt door slechte ventilatie scholen. Hoe? Door 24 uur per dag het schoolgebouw te ventileren. Goede ventilatie gaat verder dan alleen een raampje openzetten.. Slechte ventilatie op de werkplek kan leiden tot mindere leerprestaties en een hoger ziekteverzuim. Zorg daarom voor een goed mechanisch ventilatiesysteem in scholen.

Strooming helpt bij slechte ventilatie scholen

 

Wilt u weten hoe het gesteld is met de ventilatie op uw school? Schakel dan Strooming in. Wij kunnen u helpen met verschillende onderzoeken. Bijvoorbeeld een luchtonderzoek of geuronderzoek. Naar aanleiding van de resultaten komen wij met oplossingen voor natuurlijke ventilatie en meer. U kunt contact met ons opnemen voor meer informatie of direct een offerte aanvragen. Beiden zijn geheel gratis en vrijblijvend.

 

Het bericht Slechte ventilatie scholen verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/slechte-ventilatie-scholen/feed/ 0
Storende geluiden https://www.strooming.nl/geluidsmeting/blog/storende-geluiden/ https://www.strooming.nl/geluidsmeting/blog/storende-geluiden/#respond Fri, 09 Nov 2018 16:13:18 +0000 https://www.strooming.nl/?p=7967 Storende geluiden   Ervaart u storende geluiden in huis? Denk hierbij aan contactgeluiden, muziek van uw buren, een blaffende hond, een constante piep in huis of een constante bromtoon in huis. Het maakt niet uit om wat voor geluid het gaat, als u vaak wordt blootgesteld aan storende geluiden kan dit nadelig zijn voor uw [...]

Het bericht Storende geluiden verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
Storende geluiden

 

Ervaart u storende geluiden in huis? Denk hierbij aan contactgeluiden, muziek van uw buren, een blaffende hond, een constante piep in huis of een constante bromtoon in huis. Het maakt niet uit om wat voor geluid het gaat, als u vaak wordt blootgesteld aan storende geluiden kan dit nadelig zijn voor uw gezondheid. In dit blog leest u de gevolgen van langdurige blootstelling aan storende geluiden en wat u hier aan kunt doen.

 

Strooming bekend van: Strooming bekend van RTL7 Strooming bekend van NOS

Boosdoeners storende geluiden

 

Storende geluiden kunnen overal vandaan komen en zijn dan ook vaak lastig te achterhalen. Veel voorkomende storende geluiden worden veroorzaakt door apparatuur. U ervaart dan vaak een hele irritante bromtoon in huis. Andere storende geluiden zijn bijvoorbeeld een constante piep, een kraaiende haan of een harde muziek. Uiteraard zijn er een aantal boosdoeners die storende geluiden produceren. Hieronder vindt u er een paar:

 1. Adapters
 2. Cv-ketels
 3. (Oude) bedrading
 4. Witgoed
 5. Afzuiging
 6. Trillingen
 7. Televisie
 8. Stekkerdozen
 9. Gas- en waterleidingen
 10. Radiatoren

 

Storende geluiden

 

Storende geluiden opsporen

 

Heeft u last van storende geluiden in huis? Probeer dan opzoek te gaan naar de oorzaak van het storende geluid. In welke ruimte is het storende geluid het ergst? Komt het geluid van buiten? Zit het achter de muur of komt het storende geluid van een apparaat? Zodra u de bron van de storende geluiden weet op te sporen kunt u maatregelen treffen om de geluidsoverlast te verminderen.

Storende geluiden opsporen met een geluidsmeting


Heeft u overlast door storende geluiden in huis? En wilt u de oorzaak van deze storende geluiden opsporen en aanpakken? Strooming kan voor u een geluidsmeting uitvoeren als het zelf niet lukt om de oorzaak te achterhalen. De meting achterhaalt waar het probleem zit en hoe u dit oplost. Neem vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Het bericht Storende geluiden verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
https://www.strooming.nl/geluidsmeting/blog/storende-geluiden/feed/ 0
Trillingen door zwaar verkeer https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/trillingen-door-zwaar-verkeer/ https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/trillingen-door-zwaar-verkeer/#respond Fri, 09 Nov 2018 16:12:56 +0000 https://www.strooming.nl/?p=7964 Trillingen door zwaar verkeer   Heeft u last van trillingen door zwaar verkeer? Het komt inmiddels vaak voor. Zeker mensen die dicht bij een drukke weg wonen hebben vaak last van trillingen door zwaar verkeer. Maar is het gevaarlijk? En wat kunt u er tegen doen? U leest het in dit blogartikel.   Het gevaar [...]

Het bericht Trillingen door zwaar verkeer verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
Trillingen door zwaar verkeer

 

Heeft u last van trillingen door zwaar verkeer? Het komt inmiddels vaak voor. Zeker mensen die dicht bij een drukke weg wonen hebben vaak last van trillingen door zwaar verkeer. Maar is het gevaarlijk? En wat kunt u er tegen doen? U leest het in dit blogartikel.

 

Strooming bekend van: Strooming bekend van RTL7 Strooming bekend van NOS

Het gevaar van trillingen door zwaar verkeer

 

Verkeer is een van de grootste oorzaken van geluidsoverlast. Geluidsoverlast door verkeer hoor je namelijk niet alleen, maar voel je ook. En dat kan behoorlijk gevaarlijk zijn. Want naast dat trillingen door zwaar verkeer behoorlijk effect heeft op uw gezondheid, tast het ook nog uw woning aan. Trillingen hebben namelijk zowel effect op funderingen op staal als op houten paalfunderingen. Wanneer een huis letterlijk op ‘zijn grondvesten’ staat te trillen, kan dit de zakking van een stalen fundering bespoedigen. Bij een houtenpaalfundering in matige of slechte conditie kunnen trillingen de kwaliteit van zowel de palen als het casco van de woning verder beschadigen. Hierdoor kan uw woning zelfs onbewoonbaar worden.

 

Trillingen door zwaar verkeer

 

Gezondheidseffecten trillingen door zwaar verkeer

 

Trillingen door zwaar verkeer hebben ook effect op uw gezondheid. Hoezo? Doordat u last kunt krijgen van verschillende gezondheidsklachten. Hierbij moet u denken aan klachten als:

 • Slaapproblemen en dus vermoeidheidsklachten
 • Stress
 • Verstoring van sociaal gedrag
 • Hart- en vaatziekten door verhoging van de bloeddruk

Heeft u last van trillingen door zwaar verkeer en herkent u bovenstaande gezondheidsklachten? Neem dan snel contact op met Strooming. Wij kunnen door middel van een trillingsmeting en een geluidsonderzoek meten of uw gezondheid gevaar loopt.

Strooming bij trillingen door zwaar verkeer

 

Trillingen door zwaar verkeer zijn in alle opzichten vervelend. Het beïnvloedt namelijk ook nog eens uw woonplezier. Daarnaast is het verstandig dat u er sowieso voor zorgt dat uw gezondheid geen gevaar loopt. Een trillingsmeting kan in het geval van trillingen door zwaar verkeer de uitkomst bieden. Wij geven u door middel van een trillingsmeting inzicht in de ernst van het probleem. Tevens geven wij u advies over hoe u het probleem op kunt lossen. Zo voorkomt u dat uw gezondheidsrisico’s loopt en dat er schade aan uw woning ontstaat.

 

Het bericht Trillingen door zwaar verkeer verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/trillingen-door-zwaar-verkeer/feed/ 0
Muziek overlast regels https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/muziek-overlast-regels/ https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/muziek-overlast-regels/#comments Fri, 09 Nov 2018 16:12:29 +0000 https://www.strooming.nl/?p=7961 Muziek overlast regels   Wat zijn de muziek overlast regels eigenlijk? U vraagt het zich vast af als u vaak last heeft van de harde muziek van uw buren. Muziek vrolijkt vaak op, maar in dat geval kan muziek voor grote ergernis zorgen. Meer weten over de muziek overlast regels? Lees dan verder.   De [...]

Het bericht Muziek overlast regels verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
Muziek overlast regels

 

Wat zijn de muziek overlast regels eigenlijk? U vraagt het zich vast af als u vaak last heeft van de harde muziek van uw buren. Muziek vrolijkt vaak op, maar in dat geval kan muziek voor grote ergernis zorgen. Meer weten over de muziek overlast regels? Lees dan verder.

 

Strooming bekend van: Strooming bekend van RTL7 Strooming bekend van NOS

De gevolgen van muziek overlast

 

Muziek overlast kan zeker gevolgen hebben op uw gezondheid. Zeker wanneer u regelmatig muziek overlast ervaart. Aan wat voor gezondheidsklachten u dan moet denken? Denk bijvoorbeeld aan klachten als:

 • Hoofdpijn
 • Stress
 • Gehoorschade
 • Vermoeidheidsklachten
 • Concentratieverlies

Wist u al dat muziek vanaf 80 decibel schadelijk kan zijn? En als u bedenkt dat een gemiddeld concert al 110 decibel is, is het dus verstandig om uzelf niet te lang bloot te stellen aan harde muziek. Om bovenstaande gezondheidsklachten te beperken zijn er gelukkig regels opgesteld voor muziek overlast. Want naast de gezondheidsklachten, kan muziek overlast ook nog eens behoorlijk uw woongenot bederven.

 

Muziek overlast regels

 

Dit zijn de muziek overlast regels

 

Volgens de wet moeten bedrijven industrieterreinen zich aan regels houden. In de Wet Geluidhinder staat aangegeven hoeveel lawaai er op een industrieterrein gemaakt mag worden. Ook zijn er voor particulieren woningen regels opgesteld over de geluidsgrenzen op bepaalde tijdstippen:

 • overdag (07.00 – 18.00) 50 dB(A) 70 dB(A)
 • ’s avonds (18.00 – 23.00) 45 dB(A) 65 dB(A)
 • ’s nachts (23.00 – 07.00) 40 dB(A) 60 dB(A)

Ervaart u vaak overlast door muziek en denkt u dat het geluidsniveau wordt overschreden. Laat dan een geluidsmeting uitvoeren door Strooming.

Dit kunt u het beste doen bij muziekoverlast

 

Komt de muziekoverlast van een van uw buurtbewoners? Spreek diegene daar dan op aan en probeer afspraken te maken. Woont u dicht bij een uitgaansgelegenheid of een festivalterrein? Dan dient de organisatie zich aan bepaalde wettelijke normen te houden. Strooming kan middels een geluidsmeting controleren of deze organisatie zich aan de regels houdt.

Geluidsmeting door Strooming

 

Ervaart u regelmatig overlast door muziek en wilt alles weten over muziek overlast regels? Schakel dan Strooming in. Door middel van een geluidsmeting meten wij het geluidsniveau, waardoor u precies weet of de wettelijke geluidsgrenzen overschreden worden. Ook geven wij u advies over mogelijke oplossingen. Meer informatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

Het bericht Muziek overlast regels verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/muziek-overlast-regels/feed/ 2
Bromtoon uit meterkast https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/bromtoon-uit-meterkast/ https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/bromtoon-uit-meterkast/#respond Fri, 09 Nov 2018 16:12:16 +0000 https://www.strooming.nl/?p=7955 Bromtoon uit meterkast   Komt er constant een vervelende bromtoon uit uw meterkast? En bent u radeloos geworden? Een bromtoon wordt als zeer hinderlijk ervaren. Het is een doordringend geluid, die u helemaal gek maakt. Tijd voor actie dus. In dit blog artikel leest u hoe van deze vervelende bromtoon uit meterkast afkomt.   Oorzaak [...]

Het bericht Bromtoon uit meterkast verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
Bromtoon uit meterkast

 

Komt er constant een vervelende bromtoon uit uw meterkast? En bent u radeloos geworden? Een bromtoon wordt als zeer hinderlijk ervaren. Het is een doordringend geluid, die u helemaal gek maakt. Tijd voor actie dus. In dit blog artikel leest u hoe van deze vervelende bromtoon uit meterkast afkomt.

 

Strooming bekend van: Strooming bekend van RTL7 Strooming bekend van NOS

Oorzaak hinderlijke bromtoon uit meterkast

 

In een meterkast bevinden zich alle aansluiten van uw huis. Het kan daarom zo zijn dat uw meterkast laagfrequente geluiden zoals een bromtoon veroorzaakt. De meterkast in uw huis is zorgt voor alle elektriciteit en stroom in uw huis. Een bromtoon wordt veroorzaakt door apparatuur of installaties zoals verwarmingspompen, liftmotoren, compressoren, koelinstallaties etc. Heeft u een analoge kWh-meter (elektriciteitsmeter) met een draaischijf? Dan is de kans groot dat deze een brommend geluid maakt. Ook wanneer de schijf amper met snelheid ronddraait.

 

Bromtoon uit meterkast

 

Gevolgen bromtoon meterkast

 

Een bromtoon hoort u niet alleen, maar voelt u ook. Zelfs van dove mensen is bekend dat zij bromtonen waar kunnen nemen. Langdurige blootstelling aan bromtonen kan leiden tot gezondheidsklachten als maag- en darmproblemen, stress, hartritme klachten en hoofdpijnen. Daarnaast treden slaapstoornissen en oververmoeidheid op hetgeen uiteindelijk kan leiden tot ziekte en sociale en maatschappelijke uitval. Ervaart u een hinderlijke bromtoon uit meterkast? Dan is het dus tijd voor actie.

Bromtoon uit meterkast? Strooming helpt met een geluidsmeting

 

Ervaart u overlast door een bromtoon uit meterkast? Strooming kan voor u een geluidsmeting uitvoeren. Strooming maakt gebruik van speciale apparatuur voor verschillende soorten geluidshinder. Op die manier kan geluid goed gemeten worden. Aan de hand van deze metingen worden conclusies getrokken betreffende de waardes van het geluid. Wij adviseren u over mogelijke oplossingen. Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

 

Het bericht Bromtoon uit meterkast verscheen eerst op Strooming.nl.

]]>
https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/bromtoon-uit-meterkast/feed/ 0