Chemisch reinigen waterleiding

Leuk dat je ons bedrijf bezoekt, dank daarvoor! Wij kunnen je goed helpen bij het chemisch reinigen van je waterleiding! Wij Garanderen een schone drinkwaterinstallatie na onze chemische reiniging waterleiding!

chemische reiniging legionella Stroming.nl  chemische reiniging waterleiding

legionella besmetting verwijderen Strooming.nlWij garanderen de legionella besmetting te verwijderen middels onze chemische reiniging van de waterleiding!

Strooming bekend van: Lucht-ionisator Lucht-ionisator

  • Advies op maat, úw probleem wordt opgelost
  • U krijgt voorrang bij laboratoria
  • Binnen 24 uur op locatie voor meting of monstername
  • Niet alleen inzicht in het probleem, wij reiken u de oplossing aan
  • Kennis en ervaring als binnenmilieu expert sinds 1986

luchtonderzoek luchtonderzoek

Wat is een chemische reiniging van waterleiding?

Het chemisch reinigen van de waterleiding wordt gebruikt om vervuilde drinkwaterinstallaties weer schoon te krijgen het is een zeer effectieve manier om de legionella bacterie uit de waterleiding te verwijderen, het dood de legionella bacteriën en andere micro-organisme en neemt de slijmlaag waar deze bacteriën zich mee voeden weg.

Filmpje met uitleg over hoe een chemische reiniging van waterleiding in zijn werk gaat:

Wanneer chemisch reinigen van waterleiding?

Wanneer je legionella monstername en analyse hebt laten uitvoeren en er is een overschrijding van de grenswaarde dan is het chemisch reinigen een zeer effectieve oplossing om vanaf het begin van de waterleiding van uw gebouw de legionella besmetting binnen de grenswaarde te krijgen het is dus het gehele systeem wat gereinigd wordt en niet plaatselijk. Het zorgt ervoor dat legionella bacteriën en vervuiling naar een nulpunt wordt gebracht.

Waarom chemisch reinigen waterleiding?

Een chemische reiniging is krachtig en effectief. Het is heel moeilijk legionella besmettingen aan te pakken met thermische desinfectie indien de legionella zich op meerdere tappunten van de waterleiding bevindt, je kunt simpelweg vaak niet de temperatuur van 55 graden op het tappunt halen doordat vaak de capaciteit van de boiler ontbreekt, daarbij neemt een chemische desinfectie niet alleen de taak van doden van bacteriën op zich maar ook het verwijderen van de voeding in de installatie genaamd biofilm is een slijmlaag in de leiding waar de legionella bacterie zich mee voedt.

chemisch reinigen waterleiding vanaf de watermeter legionellachemicaliën chemische reiniging legionella chemisch reinigen waterleiding deskundige bij legionella besmettingvervuild water na chemisch reinigen waterleiding legionella bacterie

Hoe gaat chemische reinigen waterleiding in zijn werk?

Wanneer je een chemische reiniging van de waterleiding laat uitvoeren huur je daar een bedrijf voor in die hierin gespecialiseerd is, zoals Strooming. Er wordt een aansluiting gemaakt bij de watermeter zodat er een pomp kan worden aangesloten die de chemicaliën en basis van waterstofperoxide gedoseerd de leidingen in laat pompen in de juiste verhouding te veel is niet goed en te weinig ook niet, die kennis moet je hebben. Als het product van chemicaliën het leidingwerk in zijn geheel heeft gevuld moet er gekeken worden of de concentratie op iedere tappunt goed is. Daarna moet het product zijn werk doen gedurende 4 tot 6 uur. Indien deze tijd verstreken is kan de pomp worden losgekoppeld en kan er schoon water door de leidingen spoelen., dit is vaak bruin water wat je uit de leidingen ziet komen van de vervuiling met biofilm wat los is gekomen. Na het goed te hebben doorgespoeld totdat er schoon helder water te zien is, wordt er met speciale meet strips gekeken of alle chemicaliën uit het leidingwerk zijn verdwenen.

Wat voor chemicaliën worden er gebruikt bij een chemische reiniging?

Als wij een chemische reiniging uitvoeren gebruiken wij uitsluitend gecertificeerde chemicaliën en tevens gecertificeerde apparatuur. De chemicaliën bestaan uit een basis van waterstofperoxide welke op gedoseerde wijze middels een speciale doseerpomp installatie in de waterleiding gepompt wordt.

Waar moet ik rekening mee houden als ik waterleiding chemisch laat reinigen?

Indien de een chemische reiniging laat uitvoeren ook wel chemische desinfectie genoemd bij legionella besmetting moet je er rekening mee houden dat je gedurende een aantal uur geen water kan gebruiken, totdat de reiniging in zijn geheel is afgerond en er geen chemicaliën meer in het systeem aanwezig zijn.

Wat is het voordeel van chemisch reinigen van waterleiding ten opzichte van thermisch reinigen?

Het thermisch reinigen van de waterleiding is wel effectief bij een plaatselijke besmetting alleen is het heel moeilijk bij meerdere tappunten de desinfectie te laten slagen of je hebt te weinig capaciteit om de temperatuur op het tappunt te krijgen en je dood alleen de legionella bacteriën, heel goed als beheersmaatregel maar niet goed om echt effectief te reinigen. De Biofilm en andere vervuiling wordt simpelweg beter weggenomen met chemische reiniging van de drinkwaterleiding.

Wat zijn de nadelen van chemisch reinigen van de waterleiding?

Die zijn er eigenlijk niet.

Is een keer chemisch reinigen van waterleiding genoeg?

Het chemisch reinigen van de drinkwater installatie is het schoonmaken van de waterleiding helemaal niet verkeerd om dit om de zoveel jaar te doen. sommige locaties zijn nou eenmaal lastig als het gaat om legionella blijvend weg te krijgen en dit is dan goed om periodiek uit te voeren.

Maar er zijn toch ook alternatieve technieken die legionellaproblemen helemaal wegnemen?

Ja er zijn hele mooie dure systemen die een oplossing bieden wij denken alleen dat dit vaak een te dure oplossing is en met veel nadelen daarbij is de effectiviteit niet te vergelijken met een chemische reiniging.

Biofilm verwijderen met chemisch reinigen waterleiding?

Een chemische reiniging van de drinkwaterinstallatie of watertank zorgt dat de biofilm wordt verwijderd in tegenstelling tot een thermische desinfectie die de legionella alleen kan doden.

Meer informatie over legionella problemen?

Strooming bekend van: Lucht-ionisator Lucht-ionisator

  • Advies op maat, úw probleem wordt opgelost
  • U krijgt voorrang bij laboratoria
  • Binnen 24 uur op locatie voor meting of monstername
  • Niet alleen inzicht in het probleem, wij reiken u de oplossing aan
  • Kennis en ervaring als binnenmilieu expert sinds 1986

luchtonderzoek luchtonderzoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *