Leuk dat je ons bedrijf bezoekt, dank hiervoor!

Wij geven duidelijkheid hoe gezondheidsklachten en/of geurproblemen ontstaan, daarbij geven wij advies hoe hier vanaf te komen.

Dit doen wij voor bedrijven en particulieren in heel Nederland en België.

Ook kunnen wij de diverse Arbo luchtonderzoeken uitvoeren.                  

                                                                                                                           

Strooming bekend van: Lucht-ionisator Lucht-ionisator

Bent u particulier? klik dan hier

klik hier voor Luchtonderzoek zakelijk

Klik hier voor geuronderzoek bij geurproblemen zakelijk

binnenmilieu  

Wat Strooming voor u kan betekenen:

  • Advies bij ontwerp van gebouw om optimaal binnenmilieu te realiseren denk aan scholen, kantoor gebouwen en industriële gebouwen en productieprocessen.
  • Onderzoek bij gezondheidsklachten gerelateerd aan binnenmilieu denk aan klimaat in een gebouw, slecht functionerende luchtbehandeling of vervuilde luchtbehandeling, slechte ventilatie, geur en stankklachten.
  • stralingsmetingen, gas-metingen, geluidsmetingen, fijnstof metingen vanuit veiligheid bij bedrijven of opsporing van problemen.
  • laboratorium onderzoek naar water, lucht, bodem en materiaal
  • duidelijke rapportages met conclusies en deskundig advies over te nemen stappen

Filmpje Binnenmilieu onderzoek door Strooming

Strooming lost binnenmilieuproblemen op

bedrijfswagen Strooming BinnenmilieuBinnenmilieubinnenmilieu benedenbinnenmilieu onderzoek

Wat is binnenmilieu?

Het binnenmilieu is het milieu binnen een in een ruimte waar men werkt leeft of leert of makkelijk gezegd verblijft. Dan kun je denken aan het een huis, kantoorgebouw, school maar ook aan bijvoorbeeld een auto. Het is heel goed om met het milieu buiten bezig te zijn omdat dit ook invloed heeft op het milieu binnen. Maar het binnenmilieu is er over het algemeen er slechter aan toe dan het milieu buiten.

Microbiologische vervuiling

Als we het over binnenmilieuproblemen hebben, dus in afgesloten ruimtes, dan kunnen bepaalde gevaarlijke stoffen, ook wel microbiologische vervuiling genoemd, niet weg. Deze worden ingeademd met als gevolg gezondheidsklachten. Het ontstaan van klachten kan met hele onschuldige klimaat gerelateerde problemen te maken hebben zoals luchtvochtigheid, co2 en temperatuur parameters.  Indien deze te hoge pieken heeft kan dat grote invloed hebben op zowel behaaglijkheid, maar ook op andere pathogene en gevaarlijke stoffen. Bij temperatuurspieken gaan deze stoffen broeien wat tot gevaarlijke en ongezonde situaties kan lijden. Fijnstof wat zich ophoopt in afgesloten ruimtes is op zich zelf al gevaarlijk maar ook een voedingsbodem voor andere pathogene.

Hoe ontstaat een slecht binnenmilieu?

Er zijn diverse oorzaken te benoemen. Slechte bouw constructie, slechte verlichting, omgeving met veel verkeer welke fijnstof in het gebouw laat komen. Slechte ventilatie door geen of slecht functionerende luchtbehandeling. Slechte hygiëne in een gebouw of luchtkanalen. Bepaalde productie processen waar gevaarlijke stoffen bij vrijkomen, trillingen in te hoge mate aanwezig zijn of geluid in productieruimte. Zo zijn er nog wel een aantal oorzaken.

Een breed begrip

Het binnenmilieu is een heel breed begrip en zegt dus nog meer dan luchtkwaliteit en behaaglijkheid in een ruimte van een gebouw enz. Trillingen, geluid en licht zijn allemaal zaken die meespelen en kunnen dus ook belangrijk zijn voor veiligheid, gezondheid en een prettige omgeving en gezondheidsklachten. Voor meer informatie over soorten onderzoek zie onze blog soorten onderzoek.

Strooming, alle aspecten in kaart

Strooming heeft zich gespecialiseerd om u op alle aspecten te kunnen assisteren en dit compleet in beeld te brengen. Wij onderzoeken niet alleen maar geven u ook advies zaken te verbeteren. Onze bevindingen met conclusie en advies worden in een professionele rapportage aan u gerapporteerd. Daarbij vinden wij ons vak leuk en willen wij de beste zijn. Ons onderzoek met advies moet u verder brengen.

Advies binnenmilieu

Heeft u zelf een beeld van het onderzoek welke u wilt laten verrichten, dan kunt u direct een offerte aanvragen. Indien u hierover geadviseerd wilt worden kunt u contact opnemen met één van onze adviseurs. Bel ons op 010- 220 34 99.

Door de veranderende klantvraag en nieuwe wet- en regelgeving hebben wij ons dienstverleningsportefeuille uitgebreid.