Leuk dat je ons bedrijf bezoekt! Zijn er gezondheidsklachten op kantoor ?

Wij maken inzichtelijk waardoor klachten ontstaan en geven duidelijk advies hoe dit op te lossen!

Dit zijn veel voorkomende klachten op kantoor:

  • Medewerkers met hoofdpijn?
  • concentratieproblemen
  • branderige ogen?
  • geïrriteerde huid?
  • slijmvliezen geïrriteerd
  • benauwd gevoel? 

laat ons de gezondheidsklachten weten, wij geven advies voor een gepast lucht/klimaatonderzoek wat een gegarandeerde oplossing zal bieden voor een optimaal binnenklimaat op kantoor waar mensen zich prettig voelen!

Strooming bekend van: Lucht-ionisator Lucht-ionisator

luchtonderzoek luchtonderzoek

Waarom een binnenklimaat kantoor verbetering uitvoeren?

Kantoor gebouwen zijn vaak druk bezet met medewerkers in kleine ruimtes, dat heeft een invloed op de luchtkwaliteit in het kantoor. Een kantoorgebouw waar veel mensen zitten en welke slecht geventileerd wordt gaat gezondheidsklachten geven en dat komt de werkprestaties niet ten goede. Ook zal hierdoor het ziekteverzuim kunnen verhogen. Binnenklimaat kantoor verbeteren? Neem contact op met Strooming.

binnenklimaat kantoor verbeteren

Wat is dan een slecht binnenklimaat op kantoor en hoe kun je dat verbeteren?

Een slecht binnenklimaat op kantoor heeft dus vooral te maken met slechte ventilatie in het kantoor gebouw, dan krijg je een situatie met een te hoog CO2 concentratie wat dus al aangeeft dat de lucht niet zuiver is en te weinig zuurstof bevat.

Basis aspecten voor een goed gezond binnenklimaat op kantoor

Co2, luchtvochtigheid en temperatuur zijn de pijlers voor een goed binnenklimaat op kantoor. Indien deze peilers niet goed zijn, zorgt dit niet alleen voor een onbehaaglijk gevoel maar ook voor allemaal ziekmakers welke voor diverse uiteenlopende gezondheidsklachten kunnen zorgen. De klimaatinstallatie of luchtbehandeling installatie in een kantoor zijn de longen van het gebouw en aangezien je er afhankelijk van bent moet deze goed beheer krijgen, dit betekend dan ook meer als filters verwisselen.

Temperatuur, luchtvochtigheid en hygiëne zijn belangrijke aspecten voor het optimale binnenklimaat op kantoor 

Een simpele instelling van temperatuur en luchtvochtigheid is al van groot belang bij een wel of geen goed binnenklimaat op kantoor. Hygiëne van het kantoor maar ook van de luchtbehandeling moet goed zijn. Veel kantoren denken dit al goed onder controle te hebben ondanks de gezondheidsklachten die mensen in het gebouw ervaren, het tegendeel is vaak waar nadat binnenklimaat onderzoek in combinatie met luchtonderzoek wordt uitgevoerd.

Schone goed werkende luchtbehandelingskasten de longen van het gebouw en essentieel voor een goed binnenklimaat op kantoor

binnenklimaat kantoor luchtbehandeling dak binnenklimaat kantoor verbeteren

Het belang van de juiste desinfectiemiddelen voor het schoonmaken van het kantoor tot het desinfecteren en reinigen van luchtkanalen waar de verse lucht uit moet komen tot de luchtbehandelingskast zelf waar het allemaal gefilterd zou moeten worden. Het binnenklimaat van een kantoor wordt niet voor niets altijd in relatie gebracht tot de luchtbehandelingsinstallatie in het kantoor, daar ben je in een gebouw afhankelijk van indien ramen niet goed of onvoldoende kunnen worden open gezet en ventilatie niet goed mogelijk is, er is simpelweg geen zuurstof en alle bijverschijnselen van dien.

Slecht binnenklimaat in relatie tot stof en slechte hygiëne is een bron van ellende 

Een luchtbehandeling zit na enige tijd vol met stof, bacteriën, schimmels en gisten en dat circuleert dan door het kantoorgebouw.

Om een goed beeld te krijgen van de hygiëne van de luchtbehandeling van het kantoor zal je dit om de zo veel tijd moeten laten onderzoeken doormiddel van luchtonderzoek in combinatie met een binnenklimaat kantoor meting.

Foto's binnenklimaatonderzoek kantoor verbeteren

binnenklimaat kantoor binnenklimaat meten kantoor binnenklimaatonderzoek in een kantoor binnenklimaatonderzoek kantoor

Wat zijn de gezondheidsklachten welke kunnen voorkomen indien het binnenklimaat op kantoor niet goed is?

Er zijn veel gezondheidsklachten te relateren aan een slecht binnenklimaat kantoor, denk hierbij aan branderige ogen, jeukende huid, slijmvliezen die gaan irriteren, hoofdpijn en andere griepachtige klachten. Dit soort klachten worden met een binnenklimaatmeting kantoor in combinatie met een luchtonderzoek welke op een laboratorium worden onderzocht verder duidelijk. Wij verbeteren dan ook niet alleen het binnenklimaat, maar ook de gehele luchtkwaliteit op kantoor

Hoe gaat een binnenklimaat kantoor meting in zijn werk?

Een binnenklimaat kantoor meting bestaat voornamelijk uit het meten van co2, luchtvochtigheid, temperatuur, dit gaat door middel van data loggen meestal gedurende 1 week op kantoor in diverse kantoren en openbare ruimtes. Deze klimaatmetingen op kantoor worden na 1 week uitgelezen en middels speciale software. De meetgegevens worden beoordeeld en er wordt een conclusie verbonden aan de gemeten gegevens gerelateerd aan het kantoor met zijn bezetting,

Advies in het verbeteren van het binnenklimaat op kantoor

Na onderzoek bij jullie op locatie geven wij jullie advies over de te nemen stappen om het binnenklimaat op kantoor te verbeteren dit alles wordt in een duidelijke rapportage gerapporteerd. Vaak wordt een binnenklimaat kantoor meting gecombineerd met een luchtonderzoek denk hierbij aan, luchtonderzoek ziekmakers, geuronderzoek bij stankklachten en fijnstof meten om duidelijk te weten hoe gezond het gebouw is.

Binnenklimaat van kantoor verbeteren en meer

bepaalde klacht verder te achterhalen of zeker te zijn dat bepaalde gevaarlijke stoffen niet aanwezig zijn zoals bijvoorbeeld oplosmiddelen. Het samenstellen van een dergelijk passend pakket gaat in samenspraak met uw adviseur.

luchtonderzoek luchtonderzoek

Wat kun je doen indien de uitkomst van het binnenklimaat kantoor onderzoek niet goed is?

Het kan natuurlijk zijn dat de uitkomst van het klimaat onderzoek op kantoor die wij hebben uitgevoerd op niet binnen de norm vallen. Soms zijn dan kleine aanpassingen in de klimaatinstallatie van het kantoor voldoende om de problemen met binnenklimaat kantoor op te lossen. Ook kan het zijn er bepaalde micro-organisme in het kantoor moeten worden onderzocht om bepaalde gezondheidsklachten te achterhalen door middel van luchtonderzoek of door fijnstof meten. Indien het onderzoek dan in zijn geheel is afgerond zal in een rapportage duidelijk advies worden gegeven, dit komt vaak neer op aanscherping hygiëne, desinfectie van het kantoor en luchtbehandelingskast of indien nodig een reiniging van de luchtkanalen. 

Meer weten over klimaatmeting kantoor en wil je de klachten oplossen?

U kunt ons bellen voor advies of vul het contact formulier in zodat wij u binnen 1 werkdag terugbellen of indien gewenst mailen.

Voor meer informatie over binnenklimaat meten zie onderstaande links

"Een optimaal binnenklimaat op kantoor leidt tot een hogere productiviteit!"

Sam de Ligt, Strooming
Sam de Ligt

binnenklimaat kantoor verbeteren

Door de veranderende klantvraag en nieuwe wet- en regelgeving hebben wij ons dienstverleningsportefeuille uitgebreid.