Binnenklimaat van de school naar een top niveau, daar zijn wij goed in! Wij bieden met ons onderzoek gegarandeerd een beter binnenklimaat van uw school!

Strooming bekend van: Lucht-ionisator Lucht-ionisator

Zijn er gezondheidsklachten op school of met de school naar hoger niveau? Ons binnenklimaat onderzoek biedt uitkomst!

 • Medewerkers en leerlingen met hoofdpijn?
 • concentratieproblemen
 • branderige ogen?
 • geïrriteerde huid?
 • slijmvliezen geïrriteerd
 • benauwd gevoel? 

Laat ons jullie doestelling of gezondheidsklachten weten, wij geven advies voor een gepast lucht/klimaatonderzoek wat een gegarandeerde oplossing zal bieden voor een optimaal binnenklimaat van de school!

 • Advies op maat, úw probleem wordt opgelost
 • U krijgt voorrang bij laboratoria
 • Binnen 24 uur op locatie voor meting of monstername
 • Niet alleen inzicht in het probleem, wij reiken u de oplossing aan
 • Kennis en ervaring als binnenmilieu expert sinds 1986

luchtonderzoek luchtonderzoek

Binnenklimaat School

Het binnenklimaat van een school. School gebouwen zijn vaak druk bezet met leerlingen in kleine ruimtes, dat heeft een invloed op de luchtkwaliteit in de school. Een schoolgebouw waar veel mensen zitten en welke slecht geventileerd wordt gaat gezondheidsklachten geven welke de leerprestaties niet ten goede komen. Tevens zal hierdoor het ziekteverzuim kunnen verhogen. Een gezond en prettig binnenklimaat is van essentieel belang voor scholen. Binnenklimaat school verbeteren? Neem contact op met Strooming.

Wat doen wij voor een goed binnenklimaat voor scholen?

 • Wij kunnen u helpen bij de bouw van een school nog voor de ontwerpfase om de juiste klimaatinstallatie voor u te realiseren.
 • wij doen onderzoek in bestaande scholen om het binnenklimaat te verbeteren
 • Wij doen onderzoek naar ziekmakers die worden veroorzaakt door een slecht binnenklimaat 

Bekijk ons filmpje over het binnenklimaat op scholen

Wat is dan een slecht binnenklimaat school?

Een slecht binnenklimaat op school heeft dus vooral te maken met slechte ventilatie in het school gebouw, dan krijg je een situatie met een te hoge Co2 waarde wat concentratie en gezondheidsklachten gaat geven, wat dus al aangeeft dat de lucht niet zuiver is en niet goed is. Co2, luchtvochtigheid en temperatuur zijn de basis van een goed binnenklimaat op school, als dit niet goed is gaan er ook andere ziekmakers ontstaan wat we uiteraard niet willen.

Ziekmakende pathogene en allergenen kunnen zorgen voor diverse uiteenlopende klachten.

Klimaatinstallatie/luchtbehandeling zijn de longen van de school

De klimaatinstallatie van de school moet goed ingeregeld staan een simpele instelling van temperatuur en luchtvochtigheid is al van groot belang bij een wel of geen goed binnenklimaat op school.

Bewustwording van invloed goed binnenklimaat en luchtkwaliteit

Hygiëne van de school maar ook van de luchtbehandeling moet goed zijn. Veel scholen denken dit al goed onder controle te hebben maar na luchtonderzoek/ klimaatonderzoek schrikt men van de resultaten en komt het besef wat voor invloed dit heeft gehad of de leerprestaties en de algehele beleving van op school zijn.

Schone luchtbehandeling en gezond binnenklimaat heeft ten alle tijden aandacht nodig

Het belang van de juiste desinfectiemiddelen voor het schoonmaken van de school tot het desinfecteren en reinigen van luchtkanalen waar verse lucht uit moet komen tot de luchtbehandelingskast zelf de longen van een gebouw. Het binnenklimaat school onderzoek wordt niet voor niets altijd in relatie gebracht tot de luchtbehandelingsinstallatie en hygiëne in de school, daar ben je in een gebouw afhankelijk van indien ramen niet goed of onvoldoende kunnen worden open gezet en ventilatie niet goed mogelijk is.

Een luchtbehandeling zit na enige tijd vol met stof, bacteriën, schimmels en gisten en allergenen dat circuleert dan in het schoolgebouw en uiteindelijk is iedereen ziek logisch toch?.

Binnenklimaat onderzoek met luchtonderzoek ziekmakers op school geeft hierbij duidelijkheid!

Om een goed beeld te krijgen van de hygiëne van de luchtbehandeling zal je dit om de zo veel tijd moeten laten onderzoeken door middel van luchtonderzoek in combinatie met een binnenklimaat school onderzoek.

Wat zijn de gezondheidsklachten welke kunnen voorkomen indien het binnenklimaat school onderzoek niet goed is?

Er zijn veel gezondheidsklachten te relateren aan een slecht binnenklimaat op school, denk hierbij aan branderige ogen, jeukende huid, slijmvliezen die gaan irriteren, hoofdpijn en andere griepachtige klachten. Dit soort klachten worden met een binnenklimaat school onderzoek in combinatie met een luchtonderzoek welke op een laboratorium worden onderzocht op micro-organisme verder duidelijk.

Binnenklimaat school
binnenmilieu onderzoek school - strooming1
binnenmilieu onderzoek school - 4

binnenklimaat school

Hoe gaat een binnenklimaat school onderzoek in zijn werk?

Een binnenklimaat school onderzoek bestaat voornamelijk uit het meten van co2, luchtvochtigheid, temperatuur, dit gaat door middel van data loggen meestal gedurende 1 week in het schoolgebouw in diverse klaslokalen en openbare ruimtes. Dit binnenklimaat school onderzoek wordt na 1 week uitgelezen en door middel van speciale software. De meetgegevens worden beoordeeld en er wordt een conclusie verbonden aan de gemeten gegevens gerelateerd aan de situatie van de school, zo mogelijk wordt er advies gegeven over de te nemen stappen om het binnenklimaat van de school te verbeteren dit alles wordt in een duidelijke rapportage gerapporteerd. Vaak wordt een binnenklimaat school onderzoek gecombineerd met een algemeen binnenmilieu of specifiek luchtonderzoek, mogelijkheden zijn algemeen luchtonderzoek, geuronderzoek en fijnstof meten tevens diverse andere metingen en luchtonderzoek om een bepaalde klacht verder te achterhalen of zeker te zijn dat bepaalde gevaarlijke stoffen niet aanwezig zijn. Het samenstellen van een dergelijk passend pakket gaat in samenspraak met uw adviseur.

luchtonderzoek luchtonderzoek

binnenklimaat scholen handige informatie

Voorbeeld ouder gebouw welke binnenklimaat problemen kan hebben

binnenklimaat schooltocht klachten binnenklimaat schoolco2 meter binnenklimaat schoolairsampler luchtonderzoek n.a.v. binnenklimaatklachten school

Wat kun je doen indien de uitkomst van het onderzoek van binnenklimaat school onderzoek niet goed is?

Het kan natuurlijk zijn dat de uitkomst van het binnenklimaat school onderzoek die wij hebben uitgevoerd op school niet binnen de normen vallen. Soms zijn dan kleine aanpassingen in de klimaatinstallatie van de school voldoende om de problemen met klimaat van de school op te lossen. Ook kan het zijn er bepaalde micro-organisme in de school moeten worden onderzocht om bepaalde gezondheidsklachten te achterhalen door middel van een algemeen luchtonderzoek of door fijnstof meten. Indien het onderzoek dan in zijn geheel is afgerond zal in een uitgebreide rapportage advies worden gegeven, dit komt vaak neer op aanscherping hygiëne, desinfectie school om contaminatie terug te brengen binnen de grenswaarde en dit zelfde geldt voor de luchtbehandelingskast of kasten. Indien nodig zal er een reiniging van de luchtkanalen in de school worden geadviseerd.
Wilt u hier meer over weten dan kunt u ons bellen voor advies of vul het contact formulier in zodat wij u binnen 1 werkdag terugbellen of indien gewenst mailen.

Voor meer informatie over binnenklimaat metingen

"Een gezond binnenmilieu zorgt voor betere schoolprestaties"

Sam de Ligt, CEO Strooming
Sam de Ligt, CEO Strooming B.V.
Door de veranderende klantvraag en nieuwe wet- en regelgeving hebben wij ons dienstverleningsportefeuille uitgebreid.