Leuk dat je ons bedrijf bezoekt, dank daarvoor! Wij hebben kennis sinds 1986 en kunnen je een goed binnenklimaat garanderen! Wij werken voor bedrijven en particulieren!

Wij bieden met ons onderzoek gegarandeerd een beter binnenklimaat!

binnenklimaat Strooming.NL    Nederland en België binnenklimaat

Particulier binnenklimaat onderzoek ? klik dan hier!

Zijn er gezondheidsklachten? Ons binnenklimaat onderzoek biedt uitkomst!

 • Medewerkers met hoofdpijn?
 • branderige ogen?
 • geïrriteerde huid?
 • slijmvliezen geïrriteerd
 • benauwd gevoel? 
 • concentratie problemen?
 • hoog ziekteverzuim?

Laat ons jullie doestelling of gezondheidsklachten weten, wij geven advies voor een gepast lucht/klimaatonderzoek wat een gegarandeerde oplossing zal bieden voor een optimaal binnenklimaat!

Strooming bekend van: Lucht-ionisator Lucht-ionisator

 • Advies op maat, úw probleem wordt opgelost
 • U krijgt voorrang bij laboratoria
 • Binnen 24 uur op locatie voor meting of monstername
 • Niet alleen inzicht in het probleem, wij reiken u de oplossing aan
 • Kennis en ervaring als binnenmilieu expert sinds 1986

luchtonderzoek luchtonderzoek

Waarom een binnenklimaat onderzoek laten uitvoeren?

Binnenklimaat op orde? Gebouwen zijn vaak druk bezet met mensen die van alles mee naar binnen nemen, dat heeft invloed op de luchtkwaliteit in een gebouw. Een gebouw waar veel mensen zitten en waar ventileren lastig is, geeft gezondheidsklachten. De concentratie bij mensen neemt af waardoor dit ten koste gaat van productiviteit dit is bij scholen en kantoren dus een belangrijk item.  Bij gebouwen met veel werknemers kan dit lijden tot hoge kosten door ziekteverzuim, daarbij willen we ons gewoon goed en prettig voelen en als werkgever een goede werkomgeving bieden.

Een goed binnenklimaat is dus van groot belang!

Strooming bekend van: Lucht-ionisator Lucht-ionisator

Wat is een slecht binnenklimaat?

Een slecht binnenklimaat moet je denken aan te warm te koud te droge lucht. Vooral slechte ventilatie in een school of kantoorgebouw moet scherp in onder controle worden gehouden, je krijgt dan een situatie met een te hoge CO2 concentratie wat dus al aangeeft dat de lucht niet zuiver is en niet van juiste kwaliteit is. Co2luchtvochtigheid en temperatuur zijn de basis pijlers voor een beeld van het binnenklimaat.

Wat gebeurt er als het binnenklimaat niet goed is?

De gezondheidsklachten zijn uiteenlopend van branderige ogen geïrriteerde huid, hoofdpijn en concentratie verlies geïrriteerde slijmvliezen en algehele griepachtige klachten dit wil je niet in je gebouw hebben.

Door een slechte ventilatie in combinatie met een slecht binnenklimaat blijven alle ziekmakers zoals fijnstof, bacteriën schimmels en gisten en allergenen in een gebouw hangen. De combinatie maakt een sickbuildingsyndroom ofwel een ziek gebouw.   

Binnenklimaat en hygiëne in een gebouw moet dus goed zijn om niet ziek te worden 

Veel gebouweigenaren verwachten dat deze zaken al geregeld worden omdat er een onderhoudscontract is met de installateur maar als er klachten zijn is er toch iets niet goed. Er komt namelijk meer bij kijken dan het vervangen van filters in de luchtbehandeling.

Bekijk ons filmpje met informatie over klimaatmeting:

Hoe is een goed binnenklimaat te realiseren?

onderzoek binnenklimaat met luchtonderzoek naar ziekmakers en fijnstof

Een goed binnenklimaat realiseren vraagt onderzoek naar de situatie met betrekking tot gebruik en doelstelling van het gebouw.  Het is belangrijk een op de juiste wijze ingestelde installatie te hebben goed afgestemd op de gebruikers.

Inregelen klimaatinstallatie en schoonhouden 

indien de klimaat installatie op de juiste wijze in afgesteld/ ingeregeld dan is het van belang de installatie op de juiste wijze te beheren middels juiste schoonmaak van luchtkanalen met gebruik van de juiste desinfectiemiddelen, alles om ventilatie van schone lucht te realiseren. 

voor het schoonmaken van de school of het kantoor tot het desinfecteren en reinigen van luchtkanalen met speciale borstels en afzuiging machines maken dat een goed binnenklimaat mogelijk is. Microbiologisch gezien moet alles binnen de gestelde normen vallen en geen voedingsbron hebben zoals stofnesten.

Afhankelijkheid luchtbehandeling en klimaatinstallatie

Binnenklimaat in gebouwen wordt niet voor niets altijd in relatie gebracht tot de luchtbehandelingsinstallatie en hygiëne daarvan, daar ben je in een gebouw namelijk afhankelijk van. In de meeste gevallen kan er via andere wegen zoals ramen niet of onvoldoende geventileerd worden worden. Een luchtbehandeling zit na enige tijd vol met stof, bacteriën, schimmels en gisten en andere allergenen dat circuleert dan in het school of kantoorgebouw.

Om een goed beeld te krijgen van de hygiëne van de in de luchtbehandeling in relatie tot het gebouw zal je dit om de zo veel tijd moeten laten onderzoeken door middel van luchtonderzoek in combinatie met binnenklimaat onderzoek.

luchtonderzoek luchtonderzoek

Wat zijn de gezondheidsklachten welke kunnen voorkomen indien het binnenklimaat niet goed is?

Er zijn veel gezondheidsklachten te relateren aan een slecht binnenklimaat, veel mensen ervaren gezondheidsklachten op kantoor of school en die verdwijnen wanneer ze buiten zijn. Klachten die voorkomen in gebouwen zijn vaak griepachtige klachten branderige ogen, jeukende huid, slijmvliezen die gaan irriteren, hoofdpijn door weinig zuurstof. Dit soort gezondheidsklachten worden met een klimaatonderzoek in combinatie met specifiek luchtonderzoek welke op een laboratorium worden onderzocht op micro-organisme of andere stoffen verder duidelijk, je weet dan precies de situatie en dit kan dan gericht worden aangepakt.

Hoe gaat een binnenklimaatonderzoek in zijn werk?

Een binnenklimaat onderzoek bieden wij aan in verschillende vormen wij hebben het particulier onderzoek en een uitgebreider onderzoek voor kantoren en bedrijven. Maar hebben bestaan voornamelijk uit klimaatmetingen en luchtonderzoek zoals fijnstof en andere micro-organisme. Het doel is een advies geven waar u mee verder kan.

Foto's binnenklimaat onderzoek

binnenklimaat inpectie binnenklimaat meting binnenklimaat binnenklimaatonderzoek

Wat kun je doen indien de uitkomst binnenklimaat niet goed is?

Het kan natuurlijk zijn dat de uitkomst van het binnenklimaat niet binnen de norm valt. Soms zijn dan kleine aanpassingen in de klimaatinstallatie voldoende om de problemen met klimaat op te lossen. Ook kan het zijn dat er verder onderzocht moet worden of er misschien bepaalde micro-organisme aanwezig zijn om bepaalde gezondheidsklachten te achterhalen of fijnstof gemeten moet worden om de hieraan gerelateerde klachten te achterhalen. Indien het binnenklimaat onderzoek dan in zijn geheel is afgerond zal in een uitgebreide rapportage advies worden gegeven, dit komt vaak neer op aanscherping hygiëne, desinfectie om vervuiling terug te brengen binnen de grenswaarde en dit zelfde kan voor de luchtbehandelingskasten worden geadviseerd. Indien nodig zal er een reiniging van de luchtkanalen worden geadviseerd, wanneer overduidelijk stof aanwezig is en uiteraard een verbetering van zuurstof realiseren.

Meer informatie over binnenklimaat?

Wilt u hier meer over weten dan kunt u ons bellen 010 220 34 99 voor advies of vul het contact formulier in zodat wij u binnen 1 werkdag terugbellen of indien gewenst mailen.

"Wij realiseren een gezond binnenmilieu, thuis en op kantoor"

Sam de Ligt, Strooming
Sam de Ligt
Door de veranderende klantvraag en nieuwe wet- en regelgeving hebben wij ons dienstverleningsportefeuille uitgebreid.