Carbolineumgeur

Carbolineum is een klassiek houtverduurzamingsmiddel. Het werd veel gebruikt om hout te beschermen tegen schimmels en rot, tot het in 2001 verboden werd.

Carbolineum bevat teer en de geur die het verspreidt, lijkt ook op die van teer. Deze geur wordt door veel mensen als onprettig ervaren. Strooming geeft u met dit blog wat tips om de geur tegen te gaan.

Strooming bekend van: Lucht-ionisator Lucht-ionisator

Sterker bij warm weer

Carbolineum is niet te verwijderen, want na behandeling is het helemaal in het hout getrokken. De teerachtige geur die het verspreidt, wordt bij warm weer extra sterk.

Dat kan overlast geven als het bijvoorbeeld in een dak is verwerkt. En ook meubels kunnen stankoverlast veroorzaken.

Carbolineum is in 2001 verboden omdat het vanwege de gezondheidsrisico’s niet meer verantwoord werd geacht. Maar ook producten die carbolineum vervingen nadat het verboden werd, kunnen eenzelfde geur afgeven.

Carbolineumgeur

Gevaar voor de gezondheid

Stankoverlast brengt altijd gevaren mee. Variërend van het aantasten van het woonplezier tot een waar risico voor de gezondheid.In het geval van carbolineum werd vastgesteld dat gebruik schade aan de luchtwegen kan veroorzaken en dat bij langdurige blootstelling blaas- en huidkanker kunnen ontstaan. Een groot gevaar dus. Maar ook kunt u met carbolineumachtige producten last hebben van stank. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot hoofdpijn of slaapproblemen.

Wat kunt u doen?

De eerste tip bij een nare geur in huis, is ventileren. Maar als u van alles hebt geprobeerd en het slaat niet aan, dan wordt het tijd voor een grondige aanpak.

Stank in huis geeft aan dat er een probleem is. En als de klachten erger worden bij warm weer, lijkt het erop dat het te maken heeft met uw dak.

Het is erg belangrijk om de veroorzaker van de stank zo snel mogelijk te achterhalen.

Geuronderzoek

Dat kan met een geuronderzoek. Een carbolineumgeur kan wijzen op een gevaar voor de gezondheid. Het is erg belangrijk goed te onderzoeken wat de bron van de geur is, os het inderdaad echt een gevaar voor de gezondheid is en hoe we de stankoverlast kunnen aanpakken.

Zodra het geuronderzoek is afgerond, verwijdert Strooming de stank zo snel mogelijk.

 

Strooming bij carbolineumgeur

Ook als de veroorzaker van de stank bekend en aangepakt is, kan het zijn dat een geur in huis blijft hangen. Het heeft immers tijd gehad om overal in te trekken. Om te zorgen dat het huis helemaal geurneutraal wordt, bieden wij een ozonbehandeling. Dat is een grondige, en ietwat tijdrovende, aanpak die u gegarandeerd van de vieze geur afhelpt.

Ozon is een natuurlijke luchtzuiveraar, het breekt geurtjes af en steriliseert.

Heeft u last van de geur van carbolineum in huis? Probeer dit dan vooral aan te pakken, want het is wellicht een gevaar voor de gezondheid. Neem gerust contact op met onze experts voor een persoonlijk en passend advies.

 

luchtonderzoek luchtonderzoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *