Snel schone lucht in huis? Gebruik deze 7 tips

Aangezien we een groot deel van onze tijd binnenhuis doorbrengen, is het van belang dat de luchtkwaliteit op orde is. Hoe krijgt u schone lucht in huis? Lees het in de 7 tips van Strooming in dit blog.

 

Ventileren

Misschien wel de meest voor de hand liggende tip is goed ventileren. Op een of andere manier vergeten we dit toch vaak. Als er niet voldoende zuurstof in de lucht aanwezig is, creëert u een ongezonde lucht en gezondheidsproblemen. Sinds woningen steeds beter geïsoleerd worden, is het ook belangrijker geworden goed te ventileren. Eigenlijk valt en staat de schone lucht in huis met goed ventileren. Met alleen af en toe een raampje openzetten, bent u er niet. Goed ventileren houdt in dat 24/7 frisse lucht en zuurstof toevoert. Om dat voor elkaar te krijgen, kunt u investeren in luchtroosters, ventilatieroosters, mechanische ventilatie of kiepramen.

 

Goede luchtvochtigheid

Een slechte luchtvochtigheid is in alle opzichten ongezond. Vochtproblemen zijn schadelijk voor uw woning en voor uw gezondheid. Als u een te droge lucht in huis heeft, krijgt u last van een onaangenaam binnenklimaat en zelfs gezondheidsklachten. Hetzelfde geldt bij een te vochtig huis. In dat geval komen er schimmels en bacteriën in de lucht, die zorgen voor nare gezondheidsproblemen. De ideale luchtvochtigheid is tussen de 40 en 60%. Heeft u last van vochtproblemen als condens of lekkages, pak deze dan zo snel mogelijk aan.

 

De juiste temperatuur

In principe bestaat er geen perfecte temperatuur voor in huis. Wel is het zaak rekening te houden met de temperatuur en luchtvochtigheid. Als uw woning te vochtig is en de temperatuur hoog, dan is dit de ideale broedplaats voor schimmels in huis en andere ongenode gasten. In ieder geval is het slim altijd een constante temperatuur in huis te hebben. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is een temperatuur tussen 18 en 21 graden prima voor gezonde mensen en hebben jongeren, ouderen en zieke mensen een temperatuur van minimaal 20 graden nodig.

 

Zet planten in huis

Hier slaat u twee vliegen in één klap! Met planten kunt u uw huis gezelliger én gezonder maken. In principe zijn alle planten goed om de lucht te zuiveren, maar er zijn een aantal planten die gemaakt zijn voor het verbeteren van de luchtkwaliteit. Kijkt u eens naar een areca palm, de lepelplant, de ficus alii of een drakenbloedboom. Deze planten breken schadelijke stoffen in de lucht af en zetten CO2 om in zuurstof. Daarnaast brengen ze waterdamp in de lucht, dus brengen ze uw luchtvochtigheid op peil.

Schaf een ionisator aan

Een ionisator reinigt de lucht in kantoren of huizen. Het apparaat haalt schadelijke deeltjes uit de lucht en zo heeft u snel schone lucht in huis. Hoe een ionisator zorgt voor schone lucht in huis, is niet simpel uit te leggen. In het kort komt het erop neer dat de zuurstofmoleculen elektrisch worden geladen en dat u daarmee schone lucht in huis krijgt. Overlast van sigarettenrook, huisstof(mijt), bacteriën, ziektekiemen, virussen, nare geuren, schadelijke gassen, pollen en fijnstof is geheel verleden tijd wanneer u een ionisator gebruikt. In principe is de ionisator voor iedereen geschikt, maar bij uitstek voor mensen met allergieën, astma of hooikoorts.

Schone lucht in huis

Isoleer uw huis

Om te zorgen dat u geen last heeft van uitlaatgassen en andere ongezonde lucht van buitenaf, is het slim uw woning te isoleren. Door naast de (spouw)muren ook vloeren te isoleren, kampt u ook niet met vervelende geuren uit bijvoorbeeld uw kruipruimte of de onderliggende woning van buren.

 

Luchtonderzoek voor een schone lucht in huis

De laatste tip: laat een luchtonderzoek uitvoeren. De specialisten van Strooming kunnen dit voor u doen. Zo heeft u snel inzichtelijk hoe de luchtkwaliteit in uw huis is. Naar aanleiding van de resultaten van het luchtonderzoek krijgt u tips voor schone lucht in huis. Wilt u meer informatie? U kunt direct een offerte aanvragen. Dit is gratis en vrijblijvend.

 

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.