Luchtonderzoek

Heeft u last van een slechte lucht in huis? Gezondheidsklachten op kantoor? Stankoverlast op school? Onderzoek door Strooming geeft lucht als niets anders meer helpt. Met ons luchtonderzoek helpen wij bedrijven en particulieren om stankoverlast en andere klachten te verhelpen.

Voor bedrijven en particulieren

Bedrijven en particulieren kunnen bij Strooming rekenen op:

arbo luchtonderzoekSnelle hulp bij stank in heel Nederland en België

arbo luchtonderzoekAdvies op maat, úw probleem wordt opgelost

arbo luchtonderzoekVoorrang bij laboratoria

arbo luchtonderzoekBinnen 24 uur een specialist op locatie voor meting of monstername

arbo luchtonderzoekBinnenmilieu-experts met ervaring sinds 1986

arbo luchtonderzoekNiet alleen inzicht in het probleem, ook oplossingen

arbo luchtonderzoekLuchtonderzoeken toegespitst op het probleem

arbo luchtonderzoekAlle soorten luchtonderzoek

arbo luchtonderzoekRecente kennis van NEN- en Arbo-regelgeving

luchtkwaliteitsonderzoek StroomingNederland en België luchtonderzoek

Bedrijven

Strooming doet luchtonderzoek voor bedrijven en particulieren om stankklachten te verhelpen. Voor bedrijven zorgen wij daarnaast dat medewerkers niet of zo min mogelijk worden blootgesteld aan gevaarlijke stoffen. En dat de werkgever voldoet aan wetten en regels zoals de Arbo-regelgeving en NEN-normen. Met ons lucht- en klimaatonderzoek bieden we voor ieder geurprobleem een oplossing.

Wanneer een luchtonderzoek op kantoor?

Meestal wordt een luchtonderzoek op kantoor uitgevoerd als er klachten in het gebouw aanwezig zijn. Dit kunnen gezondheidsklachten zijn zoals branderige ogen, een geïrriteerde huid, hoesten, benauwdheid, hoofdpijn en concentratieproblemen. Maar ook vervelende geuren of penetrante stankklachten. Wilt u weten waar een zorgwekkende of vervelende geur vandaan komt? Dan biedt een geuronderzoek vaak uitkomst. 

Welk soort past bij de situatie?

Zure lucht, muffe stank of een penetrante geur op kantoor? De experts van Strooming helpen graag het juiste luchtonderzoek samen te stellen op basis van uw situatie en beschrijving. Daarna worden metingen verricht en monsters afgenomen om de luchtkwaliteit te onderzoeken. De resultaten worden gepresenteerd in een duidelijk rapport met passend advies. Zo kunt u de problemen snel oplossen.

Meest voorkomend onderzoek op kantoor?

Op kantoren en in bedrijfspanden voeren wij vaak een algemeen luchtonderzoek uit. Daarmee worden de meest voorkomende ziekmakers onderzocht. Zo krijgt u een helder beeld van de luchtkwaliteit in het pand. Het onderzoek omvat onder andere gassen, fijnstof, bacteriën schimmels en gisten. En natuurlijk de belangrijkste parameters voor het binnenklimaat zoals zuurstof, luchtvochtigheid en temperatuur.

Soorten luchtonderzoek

luchtonderzoek schoolstrooming luchtonderzoek kantoorairsampler luchtonderzoek in huisluchtkwaliteitsonderzoekarbo luchtkwaliteit

Particulieren

Net als op kantoor is ook stankoverlast in huis en vervelend en vaak hardnekkig probleem. Het kan het woongenot behoorlijk bederven. Gelukkig is dat niet nodig, Strooming heeft alle kennis, specialismes en apparatuur in huis om de bron van de stank te achterhalen en zo het probleem voor u op te lossen.

Wanneer een luchtonderzoek in huis?

Meestal wordt een luchtonderzoek in huis uitgevoerd als er klachten in het huis aanwezig zijn. Dit kunnen klachten zijn die met gezondheid te maken hebben, maar ook vervelende geuren of gevaarlijke penetrante stankklachten en men wil weten waar deze klachten vandaan komen door middel van geuronderzoek.

Welk onderzoek past bij mijn situatie?

Er zijn verschillende soorten luchtonderzoek samen te stellen om uw klachten in huis te verhelpen. Op basis van uw informatie en aanvullende vragen van onze kant, hebben wij een klachtenprofiel. Op basis daarvan gaan wij voor u aan de slag met een passend onderzoek om uw luchtkwaliteit te verbeteren.

Particulier binnenmilieu-onderzoek

Het meest voorkomende luchtonderzoek in woningen is het particulier binnenmilieu-onderzoek. Dit is een algemeen luchtkwaliteitsonderzoek in huis waarbij de meest voorkomende ziekmakende pathogenen worden geanalyseerd. Bijvoorbeeld bacteriën, schimmels en gisten die uiteenlopende klachten kunnen veroorzaken. Denk aan branderige ogen, geïrriteerde slijmvliezen, branderige huid et cetera. Alles waarvan u in huis last heeft.

Naast het particulier binnenmilieu-onderzoek zijn er nog een aantal algemene onderzoeken naar het binnenmilieu in huis. Hierbij worden vaak – op strategische plekken – luchtmonsters en contactmonsters afgenomen. En ook co2, luchtvochtigheid en temperatuur worden gemeten. Het meten van stof en geuronderzoek gebeurt ook veel.

Lees alles over luchtonderzoek in huis

Soorten luchtonderzoek

Een aantal verschillende luchtonderzoeken die wij voor u kunnen uitvoeren:

Hoe een luchtonderzoek in zijn werk gaat? Met onderstaande video komt u het in één klik allemaal te weten.

 

Hoe gaat dat? Een luchtonderzoek?

Nadat Strooming uw klachten weet en een luchtonderzoek heeft samengesteld, komt een van onze monsternemers bij u langs met speciale apparatuur – bijvoorbeeld een geavanceerde airsampler – om het onderzoek te doen. Soms is het nodig om meetapparatuur te plaatsen die een tijdje achterblijft om te 'loggen'.  Op meerdere momenten worden dan waardes gemeten, bijgehouden en opgeslagen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om fijnstof te meten.

Standaard zal de monsternemer de luchtvochtigheid, temperatuur en co2 meten. Als een geuronderzoek wordt uitgevoerd, kan het ook zijn dat er een PID-meter mee komt. Die kan vluchtige stoffen meten en, indien nodig, bemonsteren door een gaszak te vullen. Ook bij deze meting vindt het luchtonderzoek verder plaats op het laboratorium. Alle resultaten worden samengebracht en op het laboratorium en door een deskundige geanalyseerd. Zo heeft u snel en zeker meer duidelijkheid over de luchtkwaliteit in uw woning of kantoor.

Na afloop

Na afloop van het onderzoek wordt duidelijk waar de klachten in uw woning of bedrijfspand vandaan komen. Een verhoogde waarde van fijnstof, bacteriën, schimmels en gisten komen vaak voor. Of een verhoogde co2-concentratie, wat vaak een indicatie van een slechte luchtkwaliteit of te weinig ventilatie is. Maar ook een afwijkende luchtvochtigheid en temperatuur kunnen klachten veroorzaken. In het onderzoeksrapport wordt duidelijk aangegeven wat de oorzaak is van het probleem en hoe u die zo effectief mogelijk aanpakt.

Laat uw woongenot of werkplezier niet langer bederven. Strooming doet in heel Nederland en Vlaanderen onderzoek naar stankoverlast. Voor hetzelfde, verfrissende tarief bent u overal – en snel – van de problemen af.    

 

Wanneer laat je een luchtonderzoek kantoor uitvoeren?

Meestal wordt een luchtonderzoek op kantoor uitgevoerd als er klachten in het gebouw aanwezig zijn. Dit kunnen klachten zijn die met gezondheid te maken hebben zoals branderige ogen geïrriteerde huid, hoesten, benauwdheid, hoofdpijn en concentratie problemen maar ook vervelende geuren of gevaarlijke penetrante stankklachten. Je wil weten waar die zorgwekkende of vervelende geur vandaan komt.  Het geuronderzoek biedt dan uitkomst. 

luchtonderzoek luchtonderzoek

"Wij voeren luchtonderzoek uit voor bedrijven en particulieren in heel Nederland en Vlaanderen"

Bel ons op: 010- 220 34 99
Sam de Ligt, CEO Strooming B.V.

Strooming bekend van: Lucht-ionisator Lucht-ionisator

Arbo gerelateerde luchtmetingen

Door de veranderende klantvraag en nieuwe wet- en regelgeving hebben wij ons dienstverleningsportefeuille uitgebreid.