Luchtonderzoek

Wij doen luchtonderzoek voor elke vraagstelling voor zowel zakelijke als particulieren klanten in heel Nederland en België! 

Strooming bekend van: Lucht-ionisator Lucht-ionisator

  • Advies op maat, úw probleem wordt opgelost
  • U krijgt voorrang bij laboratoria
  • Binnen 24 uur op locatie voor meting of monstername
  • Niet alleen inzicht in het probleem, wij reiken u de oplossing aan
  • Kennis en ervaring als binnenmilieu expert sinds 1986

Weet je al wat je wilt laten onderzoeken? Wij voorzien in alle soorten luchtonderzoek.  Indien je geadviseerd wilt worden, geven wij met veel plezier advies over welk luchtonderzoek het beste past. 

luchtonderzoek om gezondheidsklachten te achterhalen en arbo luchtonderzoek. 

Bent u particulier? klik dan hier

luchtkwaliteitsonderzoek StroomingNederland en België luchtonderzoek

Wat kunnen wij voor je betekenen ten aanzien van luchtonderzoek?

arbo luchtonderzoekWij kunnen je helpen met luchtonderzoek om de bloostelling van stoffen bij medewerkers vast te stellen om gegarandeerd te voldoen aan Arbo regelgeving en bijhorende NEN normen.

ziek door lucht Ervaar je een slechte lucht of gezondheidsklachten in je woning, kantoor of school? Wij doen lucht en klimaat onderzoek en bieden een oplossing!  

binnenklimaat verbeteren met luchtonderzoek en metingen Ruik je een vieze of zorgwekkende geur?  Wij lossen de grootste stank en geurproblemen op met geuronderzoek en oplossing!

Soorten luchtonderzoek

luchtonderzoek schoolstrooming luchtonderzoek kantoorairsampler luchtonderzoek in huisluchtkwaliteitsonderzoekarbo luchtkwaliteit

Aantal voorbeelden van luchtonderzoek welke wij voor je kunnen uitvoeren:

Hoe gaat een luchtonderzoek in zijn werk? Hieronder vind u een video over een luchtonderzoek.

Wanneer laat je een luchtonderzoek kantoor uitvoeren?

Meestal wordt een luchtonderzoek op kantoor uitgevoerd als er klachten in het gebouw aanwezig zijn. Dit kunnen klachten zijn die met gezondheid te maken hebben zoals branderige ogen geïrriteerde huid, hoesten, benauwdheid, hoofdpijn en concentratie problemen maar ook vervelende geuren of gevaarlijke penetrante stankklachten. Je wil weten waar die zorgwekkende of vervelende geur vandaan komt.  Het geuronderzoek biedt dan uitkomst. 

Wat voor soort luchtonderzoek voor mijn kantoor?

Er zijn heel veel verschillende soorten onderzoeken naar luchtkwaliteit waar je als klant uit kunt kiezen. Wij helpen het juiste onderzoek samen te stellen. Er wordt op basis van de situatie een profiel duidelijk waar wij dagelijks mee te maken hebben en weten zo het juiste onderzoek voor samen te stellen. Op basis van het luchtonderzoek wat wij samenstellen worden metingen verricht en monsters afgenomen om de luchtkwaliteit te onderzoeken. De resultaten worden gepresenteerd in een duidelijk rapport met passend advies om problemen op te lossen dan wel de luchtkwaliteit te verbeteren.

Wat is het meest voorkomende luchtonderzoek kantoor?

Meestal wordt er een algemeen luchtonderzoek uitgevoerd wat de meest voorkomende ziekmakers in een pakket omvat dit geeft een heel goed beeld van de luchtkwaliteit. het onderzoek omvat gassen, fijnstof, bacteriën schimmels en gisten en natuurlijk de basis parameters zuurstof, luchtvochtigheid en temperatuur.

luchtonderzoek luchtonderzoek

Hoe gaat een luchtonderzoek kantoor in zijn werk?

Nadat het luchtonderzoek kantoor is samengesteld, komt er een monsternemer bij u langs met speciale monstername apparatuur zoals een airsampler om het onderzoek uit te voeren. Ook kan het zijn dat hij aanvullende meetapparatuur bij zich heeft om een meting naar bijvoorbeeld fijnstof uit te voeren, soms wordt bij dit onderzoek meetapparatuur geplaatst die voor een bepaalde periode zullen 'loggen'. Dit houdt in dat informatie wordt bijgehouden en opgeslagen. Standaard zal de monsternemer co2 meten, luchtvochtigheid meten en temperatuur meten. Mocht er een geuronderzoek worden uitgevoerd kan het bijvoorbeeld zijn dat er een PID-meter mee is. Met deze meter kunnen vluchtige stoffen worden gemeten en indien gevonden worden bemonsterd door middel van een gaszak te vullen, ook bij deze meting zal het luchtonderzoek verder plaatsvinden op het laboratorium. Alle resultaten van de gemeten waarden op uw kantoor en de gemeten waarde van de diverse parameters op het laboratorium worden samengebracht en door een deskundige geanalyseerd zodat er een conclusie kan worden verbonden aan het uitgevoerde luchtonderzoek bij u op kantoor.

luchtonderzoek kantoor algemeen luchtonderzoek kantoor luchtkwaliteitsonderzoek kantoorruimte

Wat weet ik na een luchtonderzoek kantoor?

Indien je het luchtonderzoek kantoor hebt laten uitvoeren zal duidelijk worden waar de klachten vandaan komen. Meest voorkomend zijn een verhoogde waarde van fijnstof, bacteriën, schimmels en gisten of een verhoogd co2 concentratie wat een indicatie van de slechte luchtkwaliteit of te weinig ventilatie betekend. Maar ook luchtvochtigheid en temperatuur kunnen klachten veroorzaken. In het rapport wordt dan duidelijk aangegeven welke klachten er kunnen voorkomen en hoe deze klachten aan te pakken.

Wat zijn de acties die ik kan verwachten na een luchtonderzoek kantoor?

De te nemen acties zijn afhankelijk van de uitkomsten van het luchtonderzoek wat op kantoor is uitgevoerd. Indien er een verhoogde waarde van bijvoorbeeld fijnstof tijdens het luchtonderzoek is gemeten, kan het zijn dat de luchtbehandelingskast of luchtkanalen een schoonmaakbeurt nodig hebben of gewoon het kantoor zelf. Stof is een voedingsbodem voor andere pathogene zoals bacteriën, schimmels en gisten en indien deze tijdens het luchtonderzoek kantoor boven de grenswaarde worden geconstateerd wordt vaak gekozen het kantoor en luchtbehandelingskast met eventueel luchtkanalen te reinigen en te desinfecteren. Slechte luchtkwaliteit is vaak een oorzaak van vervuilde luchtbehandeling, slechte ventilatie dan wel slechte schoonmaak. Bij een te hoge luchtvochtigheid kan worden gedacht aan vocht weg nemen met een machine  of andersom bij een te droge lucht aan het bevochtigen van lucht.

Meer pagina's over luchtonderzoek

Luchtonderzoeken in huis

Wanneer laat je een luchtonderzoek in huis uitvoeren?

Meestal wordt een luchtonderzoek in huis uitgevoerd als er klachten in het huis aanwezig zijn. Dit kunnen klachten zijn die met gezondheid te maken hebben, maar ook vervelende geuren of gevaarlijke penetrante stankklachten en men wil weten waar deze klachten vandaan komen door middel van geuronderzoek.

Wat voor soort luchtonderzoek voor mijn huis?

Er zijn heel veel verschillende soorten luchtonderzoeken waar je als klant uit kunt kiezen en het is lastig om zelf het juiste luchtonderzoek voor uw in huis samen te stellen. Strooming kan u hierbij helpen. Er wordt op basis van informatie gegeven door u als klant en aanvullende vragen gesteld door deskundige een klachtenprofiel duidelijk. Op basis van dit klachtenprofiel gaan wij voor u aan de slag om uw luchtkwaliteit te verbeteren.

luchtonderzoek luchtonderzoek

Wat is het meest voorkomende luchtonderzoek in huis?

HET PARTICULIER BINNENMILIEU ONDERZOEK

Meestal wordt er een algemeen luchtkwaliteitsonderzoek in huis uitgevoerd waarbij de meest voorkomende ziekmakende pathogene worden geanalyseerd zoals bacteriën, schimmels en gisten welke diverse uiteenlopende klachten kunnen veroorzaken. Deze klachten zijn o.a. branderige ogen, geïrriteerde slijmvliezen, branderige huid enz. Algemene onderzoeken naar de kwaliteit van lucht in huis ofwel 'binnenmilieu onderzoek in huis' is een onderzoek waarbij luchtmonsters en contactmonsters op strategische plekken worden genomen tevens co2, luchtvochtigheid, temperatuur worden gemeten. Het meten van stof is ook een veel voorkomend onderzoek en het uitvoeren van geuronderzoek ook.

Hoe gaat een luchtonderzoek in huis in zijn werk?

Een monsternemer met speciale apparatuur, zoals een airsampler, komt bij u langs om het luchtonderzoek mee uit te voeren. Ook kan het zijn dat hij aanvullende meetapparatuur bij zich heeft om luchtonderzoek naar bijvoorbeeld fijnstof uit te voeren, meestal wordt bij dit luchtonderzoek meetapparatuur geplaatst welke voor een bepaalde periode zullen loggen. Standaard zal de monsternemer co2 meten, luchtvochtigheid meten en temperatuur meten. Mocht er een geuronderzoek worden uitgevoerd kan het bijvoorbeeld zijn dat er een PID-meter mee is. Met deze meter kunnen vluchtige stoffen worden gemeten en indien gevonden worden bemonsterd door middel van een gaszak te vullen, ook bij deze meting zal het luchtonderzoek verder plaatsvinden op het laboratorium. Alle resultaten van de gemeten waarden op uw in huis en de gemeten waarde van de diverse parameters op het laboratorium worden samengebracht en door een deskundige geanalyseerd zodat er een conclusie kan worden verbonden aan het uitgevoerde luchtonderzoek bij u in huis.

Wat weet ik na een luchtonderzoek in huis?

Indien u het luchtonderzoek in huis heeft laten uitvoeren zal duidelijk worden waar de klachten vandaan komen. Meest voorkomend zijn een verhoogde waarde van fijnstof, bacteriën, schimmels en gisten of een verhoogd co2 gehalte wat een indicatie van de slechte luchtkwaliteit is. Maar ook luchtvochtigheid en temperatuur kunnen klachten veroorzaken. In het rapport wordt dan duidelijk aangegeven welke klachten er kunnen voorkomen en hoe deze klachten aan te pakken.

Mogelijke klachten bij overschrijding van de grenswaardes

Overschrijding van de grenswaardes levert diverse soorten klachten op. Voorbeelden: irritatie aan de slijmvliezen, branderige ogen, huid irritatie, hoofdpijn en andere griepachtige klachten.

Wat zijn de acties die ik kan verwachten na een luchtonderzoek in huis?

Indien er een verhoogde waarde van bijvoorbeeld fijnstof is gemeten, kan het zijn dat WTW units een schoonmaakbeurt nodig hebben of gewoon het huis zelf. Stof is een voedingsbodem voor andere pathogene zoals bacteriën, schimmels en gisten en indien deze tijdens de meting in huis boven de grenswaarde worden geconstateerd wordt vaak gekozen het huis en WTW unit te desinfecteren. Slechte luchtkwaliteit is vaak een oorzaak van vervuilde WTW units, slechte ventilatie dan wel slechte schoonmaak. Bij een te hoge luchtvochtigheid kan worden gedacht aan ontvochtiger of andersom bij een te droge lucht aan een bevochtiger.

Luchtonderzoek naar gassen uitleg

Wij voeren luchtonderzoek uit in heel Nederland en Belgie voor het zelfde tarief

"Wij voeren luchtonderzoek uit voor bedrijven en particulieren in heel Nederland en Vlaanderen"

Bel ons op: 010- 220 34 99
Sam de Ligt, CEO Strooming B.V.

Strooming bekend van: Lucht-ionisator Lucht-ionisator

Arbo gerelateerde luchtmetingen

Door de veranderende klantvraag en nieuwe wet- en regelgeving hebben wij ons dienstverleningsportefeuille uitgebreid.