Luchtvochtigheid meting

Luchtvochtigheid meting laten uitvoeren? Waarom zou u uw luchtvochtigheid laten meten? De meest voorkomende reden die wij tegen komen zijn metingen die worden uitgevoerd omdat er klachten in een woning of kantoor zijn.

Strooming bekend van: Lucht-ionisator Lucht-ionisator

Klachten bij een hoge luchtvochtigheid

De meeste klachten die ontstaan met een hoge luchtvochtigheid zijn schimmelvorming. Ook is het mogelijk dat andere pathogene zoals bacteriën en gisten zich gaan ontwikkelen binnen een woning of gebouw. Hierbij speelt temperatuur ook een belangrijke rol.

Het is niet erg als dit micro-organisme aanwezig is, als dit maar niet te veel is. Als dit teveel aanwezig is, kunnen diverse klachten ontstaan welke een gevaar voor de gezondheid kunnen zijn.

Klachten bij een lage luchtvochtigheid

Een lage luchtvochtigheid kan ook klachten met zich meebrengen; denk aan een droge mond, branderige ogen en droge huid. Maar dit kan ook vervelend zijn in bepaalde woningen en productieprocessen met spullen die hieronder lijden.

Luchtvochtigheid meting. Een complete analyse

Naast het meten van de luchtvochtigheid kunnen ook andere micro organismen zich gaan ontwikkelen. Vaak gaat dit met elkaar samen. Wij raden daarom ook aan om naast de luchtvochtigheid meting een algemeen luchtkwaliteitsonderzoek te laten uitvoeren. Hierbij worden alle bacteriën, schimmels en gisten bemonsterd en geanalyseerd, zodat uw locatie volledig bacterievrij is.

Foto's Luchtvochtigheidsmeting

luchtvochtigheid meten kantoor luchtvochtigheid meten luchtvochtigheid meting kantoor 

Oplossingen bij een te hoge of lage luchtvochtigheid

Er zijn diverse mogelijkheden om problemen met luchtvochtigheid op de lossen. Hierbij moet gedacht worden aan een luchtbevochtiger of ontvochtiger of het inregelen van de huidige klimaatinstallatie. Ook kan het zijn dat na een onderzoek een overschrijding van micro- organische aanwezig is wat moet worden gedesinfecteerd om naar een nulpunt te brengen zodat klachten zich niet meer kunnen voordoen.

De luchtvochtigheid op uw locatie laten meten?

Door gebruik te maken van de meest geavanceerde meetapparatuur meten wij de luchtvochtigheid op uw locatie. Door te dataloggen op uw locatie, meten wij het verloop over een bepaalde periode. Aan de hand van deze data voorzien wij u van een deskundige conclusie over uw luchtvochtigheid en welke maatregelen u moet nemen om dit te verbeteren.

Meer weten over Luchtvochtigheidsmeting?

Wilt u hier meer over weten? dan kunt u ons bellen voor advies of vul het contactformulier in zodat wij u binnen 1 werkdag terugbellen of indien gewenst mailen.

Voor meer informatie over luchtvochtigheid kantoor

Meer informatie over luchtvochtigheid

"Strooming onderzoek de oorzaak van de klachten en adviseert over de oplossing"

Sam de Ligt, CEO Strooming
Sam de Ligt, CEO Strooming B.V.
Door de veranderende klantvraag en nieuwe wet- en regelgeving hebben wij ons dienstverleningsportefeuille uitgebreid.