Trillingsmeting

Trillingen kunnen hinderlijk of schadelijk zijn en kunnen leiden tot verstoring van de werking van apparatuur of processen. Een trillingsmeting kan uitkomst bieden. Zo kunt u voorkomen dat er schade aan gebouwen of apparaten ontstaat, wanneer u bijvoorbeeld gaat slopen, graven of met zware vervoersmiddelen zoals werkvoertuigen gaat rijden. Strooming helpt u schade door trillingen te voorkomen.

Waarom een trillingsmeting?

Trillingen kunnen schadelijk zijn voor gebouwen en storing veroorzaken aan apparaten en installaties. Ook kunnen trillingen als hinderlijk worden ondervonden. Tijdens hei-, graaf- en sloopwerkzaamheden worden vaak trillingsmetingen verricht, om schade te voorkomen.

Hoe gaat een trillingsmeting in zijn werk?

Strooming kan voor u een trillingsmeting uitvoeren. Bij deze meting houdt Strooming de meetwaarden in de gaten en kan worden beoordeeld of de werkzaamheden goed worden uitgevoerd.

In de meeste gevallen zijn trillingen het meest voelbaar op de kortste afstand tot de trillingsbron. Hier worden dan ook de trillingen gemeten. Het meten van trillingen gebeurt dan ook op de kortste afstand tussen een stijfpunt in de constructie van een pand en de trillingsbron bij één meetsysteem.

Na de uitgevoerde metingen ontvangt u in een samenvattend rapport de uitslagen van dit onderzoek. Heeft u vragen over de metingen en onderzoeken die Strooming voor u kan verrichten? Nee dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Gepast advies trillingsmeting?trillingsmeting

Wilt u gepast advies laat u adviseren door een van onze adviseurs, u kunt contact met ons opnemen door middel van het contactformulier of telefonisch 010 - 220 34 99. We denken met u mee en adviseren u uitgebreid.

Strooming is gespecialiseerd in het verrichten van diverse metingen, waaronder lucht-, licht- en stralingsmetingen.

Lees ook onze artikelen over de verschillende metingen die wij verrichten:

"Wij lossen alle binnenmilieu problemen op!"

Sam de Ligt, Strooming
Sam de Ligt

Strooming bekend van: Lucht-ionisator Lucht-ionisator

Door de veranderende klantvraag en nieuwe wet- en regelgeving hebben wij ons dienstverleningsportefeuille uitgebreid.