Keerklepcontrole laten uitvoeren?

Keerklepcontrole? Wij doen dit als de beste en u bent bij ons verzekerd daadwerkelijk aan deze verplichting te voldoen, sinds 1986 gespecialiseerd in waterkwaliteit! je kunt deze controle dus aan ons overlaten!

keerklepcontrole Sam met opa familie bedrijf sinds 1986!

Strooming bekend van: Lucht-ionisator Lucht-ionisator

  • Advies op maat, úw probleem wordt opgelost
  • U krijgt voorrang bij laboratoria
  • Binnen 24 uur op locatie voor meting of monstername
  • Niet alleen inzicht in het probleem, wij reiken u de oplossing aan
  • Kennis en ervaring als binnenmilieu expert sinds 1986

luchtonderzoek luchtonderzoek

Keerklepcontrole verplicht?

U heeft als eigenaar van een collectieve leidingwaterinstallatie de plicht om gezond leidingwater beschikbaar te stellen. Het Waterwerkblad 1.4 verplicht jaarlijks de keerkleppen (beveiligingstoestellen) te controleren op werking, de zogenaamde keerklepcontrole.

Controleren van keerkleppen doen wij niet voor het eerst!

Strooming voert deze keerklepcontrole voor zo'n 1700 locaties in Nederland uit. Wij beschikken niet alleen over de apparatuur maar ook over diepgaande kennis op dit gebied, je weet dus zeker dat je aan de verplichtingen voldoet, daar dus geen zorgen meer over. 

Waarom keerklepcontrole?

Het controleren van de keerkleppen is belangrijk om er zeker van te zijn dat vervuild water niet kan terugstromen in het openbare net. Deze controle is verplicht. U mag deze controle in principe zelf uitvoeren, maar het is van groot belang dat u weet wat u doet. Over het algemeen wordt deze controle omwille van mogelijke gezondheidsrisico's dan ook uitbesteed aan een expert.

Hoe vindt de keerklepcontrole plaats?

Tijdens een eerste bezoek inventariseert Strooming de aanwezige keerkleppen en controleren wij of hierbij de juiste keerkleppen aanwezig zijn. Vervolgens worden de aanwezige keerkleppen direct op juiste werking gecontroleerd. Voor tappunten en machines waar geen keerklep aanwezig is, zullen we een advies uitbrengen conform de regelgeving. Vervolgens rapporteren we onze constateringen schriftelijk aan u.

keerklepkeerklepcontrole vanaf de watermeterkeerklepcontrole volgens W.B 1.4 Gkeerklepcontrole voorinspectiekeerklepcontrole stickerkeerklepcontrole rapportage

Waar kunt u keerkleppen vinden?

Deze vindt u bij vaatwassers, koffieautomaten, brandslanghaspels, wasmachines, gevelkranen, oogdouches en andere apparaten welke aangesloten zijn op de drinkwaterinstallatie.

Filmpje met uitleg over controle van de keerkleppen

Keerklepcontrole bij Strooming

Wanneer tijdens het controleren van de keerkleppen blijkt dat er onderdelen aan vervanging toe zijn, kunnen wij u gemakkelijk en meestal meteen voor u regelen. U ontvangt hier een apart offerte voor.

Tijdens de controle wordt uiteraard gekeken of de kleppen in goede staat verkeren, maar ook of er uberhaupt keerkleppen aanwezig zijn op de plaatsen waar dat zou moeten. Ook wordt gekeken of de kleppen aan de wettelijke normen en richtlijnen voldoen.

Omdat er vooral bij grote instellingen streng gecontroleerd wordt, doet u er verstandig aan om een onderhoudscontract af te sluiten voor de jaarlijkse keerklepcontrole.

Prijs keerklepcontrole

De prijs voor keerklepcontrole is afhankelijk van het object waar naar gekeken wordt. U kunt de staffel opvragen via het contact formulier of telefonisch via 010- 220 34 99. Ook is het mogelijk een prijs per keerklep op te vragen. 

"Wanneer zijn bij u de keerkleppen voor het laatst gecontroleerd?"

Sam de Ligt, Strooming

Sam de Ligt, CEO Strooming B.V.

Sam de Ligt, CEO Strooming B.V.

Strooming bekend van: Lucht-ionisator Lucht-ionisator

Door de veranderende klantvraag en nieuwe wet- en regelgeving hebben wij ons dienstverleningsportefeuille uitgebreid.